Enjte, 27 Shkurt 2020 17:14

Ministri Dalibor Jevtic dënon rrahjen e Dejan Djokic nga fshati Grizime në Kamenica nga një fqinj shqiptar

Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dënon rrahjen e djeshme të tridhjetë e shtatë vjeçarit Dejan Djokic nga fshati Grizime në komunën e Kamenicës nga një fqinj shqiptar për refuzimin për të ushqyer bagëtitë e njerëzve të tjerë në një burim privat.  Jevtic beson se incidente të tilla nuk kontribuojnë në pajtimin e serbëve dhe shqiptarëve, por e komplikojnë shumë normalizimin shumë të nevojshëm të marrëdhënieve midis dy popujve.

"Kjo nuk është një mënyrë për të zgjidhur problemet fqinjësore. Unë u bëj thirrje të gjithëve që situata të tilla dhe të ngjashme të mos ndodhin, por që biseda duhet të jetë mjeti themelor për të zgjidhur të gjitha keqkuptimet dhe që të gjitha mosmarrëveshjet të zgjidhen në mënyrë paqësore. Institucionet duhet të bëjnë pjesën e tyre dhe  të ndëshkon autorët për këtë incident në mënyrë që kjo të mos ndodhë përsëri, "tha Jevtic.

Rasti që ndodhi dje u raportua në polici.

Për shkak të kushteve të vështira të jetesës me fëmijë të vegjël, Ministria për Komunitete dhe Kthim në vitet e kaluara ndërtoi një shtëpi në fshatin Grizime për familjen Djokic.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502