Marte, 10 Mars 2020 07:33

Takimi i Ministrit Dalibor Jevtic dhe Ambasadorit Amerikan në Kosovë Philip Kosnett

Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Shkëlqesinë e Tij Philip Kosnett. Planet e tanishme të Ministrisë për kthimin dhe riintegrimin e të kthyerve, problemet e komuniteteve jo-shumicë, dialogun e vazhdueshëm ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, heqjen e pakushtëzuar të taksave për importet e mallrave nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina, lufta kundër korrupsionit ishin vetëm disa nga temat e diskutuara në këtë takim.

"Vazhdimi i dialogut, heqja e pakushtëzuar dhe e menjëhershme e taksave dhe lufta kundër korrupsionit nuk kanë asnjë alternative. Ministria për Komunitete dhe Kthim do të japë kontributin e saj të plotë në luftën kundër korrupsionit, dhe në këtë drejtim kemi iniciuar prezantimin e një linjës së veçantë për raportimin e korrupsionit, "tha Ministri Jevtic.

Një nga fushat e rëndësishme që duhet t'i kushtohet vëmendje maksimale është lufta kundër korrupsionit. Në këtë drejtim, mbështetje duhet t'u jepet institucioneve që janë të gatshme të lëvizin me vendosmëri në zgjidhjen e kësaj çështje, u theksua në takimin e sotëm midis Ministrit Jevtic dhe Ambasadores Kosnett.

Ministri Jevtic informoi ambasadorin amerikan se ministria e udhëhequr prej tij, kur bëhet fjalë për luftën kundër korrupsionit ka ndërmarrë hapa konkretë dhe ka filluar një iniciativë për të hapur një linjë të veçantë për raportimin e korrupsionit.

Jevtic falënderoi ambasadorin për mbështetjen dhe ndihmën që Amerika vazhdimisht u ofron komuniteteve jo-shumicë në mbrojtjen e të drejtave të tyre por edhe në fuqizimin e tyre ekonomik në Kosovë.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502