Hene, 23 Mars 2020 08:18

Njoftim për media i Ministrit për Komunitete dhe Kthime Dalibor Jevtic për aktivitetet e Ministrisë së Komuniteteve dhe Kthimit për shkak të pandemisë koronavirus

"Në këto kohë të trazuara të pandemisë së virusit Corona (Kovid-19), ne duhet të qëndrojmë së bashku dhe të ndihmojmë njëri-tjetrin dhe veten tonë, sepse kjo është mënyra e vetme për të përballuar këtë krizë në mbarë botën", tha Ministri për Komunitete dhe  Kthen Dalibor Jevtic.  Pandemia e koronavirusit është regjistruar në 11 qytete në Kosovë dhe ka tendencë të përhapet më tej.  

Masat e prezantuara për të mbrojtur kundër përhapjes së pandemisë Covid-19 pengojnë jetën normale në Kosovë.  Këto masa, si dhe situata e përgjithshme, veçanërisht prekin individët e kthyer dhe grupet e cenueshme të qytetarëve, midis tyre: të moshuarit, të kthyerit, kategoritë e disfavorshme shoqërore dhe të tjerët.

  "Ministria për Komunitete dhe Kthim, bashkëpunëtorët e mi dhe unë personalisht, për shkak të kërkesave të shumta në ditët e kaluara, janë detyruar të vendosin një bashkëpunim dhe koordinim më intensiv me stafet komunale të krizave dhe zyrat për komunite dhe kthim dhe institucionet e qeverisë qendrore  , në mënyrë që të ndihmojmë në mënyrë të veçantë qytetarët dhe për të zbatuar me sukses masa për të mbrojtur kundër koronavirusit, "vuri në dukje Jevtic.

  "Ekziston mungesë e miellit, vajit dhe nevojave të tjera themelore të jetës, largimi dhe ardhja në trajtimin e pacientëve me sëmundje të rëndë nga komunitetet shumicë dhe komunat në jug të lumit Ibër, duke ndërmjetësuar dhe lehtësuar bashkëpunimin me institucionet e qeverisë qendrore në Kosovë  , "Thekson Jevtic," vetëm disa nga shumë prej kërkesave ditore që Ministria përgjithësisht i adreson me sukses në këto ditë frike dhe pasigurie. "

  Jevtic tha se është pikërisht në këto periudha të vështira që mund të shihet se sa e rëndësishme është lidhja dhe bashkëpunimi adekuat dhe koordinimi me ministritë dhe institucionet e linjës.

  "Unë u bëj thirrje qytetarëve që të qëndrojnë në shtëpi, dhe ne do të tregojmë solidaritetin tonë në punë në ditët në vijim kur planifikojmë veprime konkrete të ofrimit për të ndihmuar në qëllimet themelore të jetës dhe produkte higjenike për ata që aktualisht janë më të prekurit. Ne kemi ndërmarrë tashmë hapa konkretë  në bashkëpunim me ministritë e tjera të linjës, të adresojmë problemin e furnizimit të ndërprerë të miellit tek furrat e bukës, si dhe furnizimin me mjetet e tjera jetësore të komuniteteve serbe në jug të lumit Ibër, "përsëriti Jevtic.

  Për më tepër, vëmendja e shtuar e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim do të drejtohet në ditët në vijim grupeve të cenueshme të qytetarëve në komunat Istok, Klinë, Prizren, Rahovec, Lipjan, Obiliq, Vushtrri, Viti, Gjilan dhe Kamenicë. 

  Në këto periudha të vështira për njerëzimin, secili nga ne ka një detyrim të bëjë sa më pak të jetë e mundur: të qëndrojë në shtëpi, të zbatojë rekomandimet për të parandaluar përhapjen e këtij përbindëshi, dhe të ndihmojë popullatën e re, në koordinim me institucionet, të marrë gjithçka që ata  kanë nevoj.  Prandaj, Ministria për Komunitete dhe Kthim do të trajtojë gjithashtu shpresën se të gjithë do të kthehemi në aktivitete normale sa më shpejt që të jetë e mundur.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502