Merkure, 01 Prill 2020 12:37

PROGRAMI I MBROJTJES DHE NDIHMËS PËR TË RREZIKUARIT NË KOHËN E PANDENISË KORONA VIRUSI

Në 18 komunat në Kosovë, nën parullën "Të fitoj jeta", Ministria për Komunitete dhe Kthim ka filluar një aksion gjithëpërfshirës për shpërndarjen e 10.8 tonë furnizime themelore të jetesës, me 7.497 copë mjete për higjenë (300 pako) ku përfitim të drejtpërdrejtë  kanë afërsisht 907 persona më të prekshëm.

Kriza me të cilën bota po përballet aktualisht si rezultat i virusit pandemik korona (Covid-19) ka bashkuar shumë institucione, organizata dhe njerëz me vullnet të mirë, të cilët janë të gatshëm të ndërmarrin veprime njerëzore kundër këtij përbindëshi të padukshëm.  Masat e mbrojtjes së pandemisë të përcaktuara nga Qeveria për qytetarët ndërlikojnë më tej jetën e përditshme, veçanërisht duke prekur më të prekurit nga ne, siç janë: të kthyerit, PZHB-të e cenueshëm që jetojnë në qendrat kolektive, përfituesit e ndihmës sociale, të moshuarit, personat me aftësi të kufizuara, etj.  prindër të vetëm dhe anëtarë të izoluar të komuniteteve jo-shumicë.  Kjo është arsyeja pse aksioni "Të fitoj jeta" ka për qëllim pikërisht këto kategori njerëzish që kanë nevojë për ndihmë më së shumti.

Aksioni "Të fitoj jeta" kryhet në bashkëpunim të ngushtë me komunat, në përputhje me të gjitha masat e përcaktuara mbrojtëse për përfaqësuesit e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe vullnetarët që marrin pjesë në shpërndarjen (300) të paketave të ndihmës.  Komunat që përfshihen nga ky aksion janë: Istogu, Kamenica, Kllokoti, Klina, Peja, Prizreni, Rahoveci, Lipjani, Obiliqi, Vushtrrija, Shtërpca, Gjilani, Graçanica, Vitia, Ferizaji, Ranillugu, Parteshi dhe Novobërda.

Ky është njëkohësisht një apel publik ndaj institucioneve, organizatave dhe njerëzve të tjerë me vullnet të mirë për t'u bashkuar në një aksion të përbashkët, sepse vetëm në solidaritet mund t'i përgjigjemi armikut të padukshëm të sotëm nën emrin Covid-19.


TË FITOJ JETA!

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502