Enjte, 09 Prill 2020 11:40

ME AKCIONIN “TË FITOJ JETA” TEK MË TË RREZIKUARIT NË KOSOVË

Ndërsa pandemia koronavirus hyn në një fazë kritike, Ministria për Komunitete dhe Kthim ka përfunduar me sukses pjesën e parë të aksionit për shpërndarjen e paketave të ndihmës për më të prekurit në Kosovë.  Nën sloganin "TË FITOJ JETA", nga 31 Mars deri në 8 Prill, 10.9 ton ushqim dhe 7.562 copë produkte higjiene u shpërndanë në mënyrë të barabartë për 303 familjet më të rrezikuara në Kosovë.

 "Buzëqeshjet, lotët e të moshuarve dhe të izoluarve dhe mirënjohja e jashtëzakonshme e 919 përfituesve të drejtpërdrejtë të këtij veprimi, janë dëshmi se edhe me krizën globale, ne mund të përballojmë me sukses solidaritetin dhe dëshirën për ndihmë", thanë zyrtarët e ministrisë.  Aksioni përfshinte të kthyerit në ambiente izolimi, banorët më të rrezikuar të qendrave kolektive individuale, familjet e të moshuarve, familjet e prindërve beqarë, personat me aftësi të kufizuara, përfituesit e ndihmës sociale, komunitetet e papunë, të izoluar jo-shumicë në komunat më të prekura nga pandemia, përfshirë romët, ashkali, goran dhe egjiptianët.

 "Faleminderit që menduat për ne, dhe më shumë se sa duhet.  Zoti ua dashtë të mirën"," Ju keni sjellë diçka më të domosdoshme për mua, nipërit dhe familjen time ".  fjalë mirënjohjeje që mund të dëgjoheshin nga të gjithë ata që morën këtë ndihmë.

 "Ne jemi bindur personalisht se shumëkush ende ka nevojë për ndihmë dhe kjo është arsyeja pse ne kemi intensifikuar bashkëpunimin me të gjitha institucionet dhe partnerët ndërkombëtarë, të cilët mund dhe duan të ndihmojnë," sipas Ministrit Dalibor Jevtic, "Në këtë moment, është vetëm e rëndësishme për ne që #TË  FITOJ JETA."

 Aksioni u realizua në koordinim me autoritetet lokale dhe me ndihmën vetëmohuese të 48 vullnetarëve, pas masave të përcaktuara mbrojtëse.  Komunat e zgjedhura përmes këtij programi ndihmës janë: Istogu, Kamenica, Kllokoti, Klina, Peja, Rahoveci, Lipljani, Obiliqi, Vushtrrija, Shtërpca, Gjilani, Graçanica, Vitia, Ferizaji, Ranillugu, Parteshi, Novobërda dhe Prishtina.

T Ë   F I T O J   J E T A!

Media

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502