Shtune, 18 Prill 2020 21:14

PËRMES AKCIONIT ‘’TË FITOJ JETA’’ DERI TEK MË TË RREZIKUARIT NË VERI TË KOSOVËS

PËRMES AKCIONIT ‘’TË FITOJ JETA’’ DERI TEK MË TË RREZIKUARIT NË VERI TË KOSOVËS


Prishtinë, 18 Prill 2020

Në një kohë kur numri i të infektuarve me virusin Kovid-19 po rritet me shpejtësi, Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit po zhvillon një fazë të dytë të veprimit nën sloganin "TË FITOJ JETA" në veri të Kosovës. Për këtë qëllim, ministria siguroi 10.9 ton furnizime themelore të jetesës dhe 7,500 produkte të higjienës personale për komunat e Mitrovicës së Veriut, Zveçanit, Zubin Potok dhe Leposavic.

Faza e dytë e aksionit "TË FITOJ JETA" "kryhet në bashkëpunim me udhëheqjen komunale me qëllim të ndihmës së 300 familjeve gjatë pandemisë, të zgjedhur nga bashkitë në bazë të kritereve të përcaktuara nga ministria. Përfituesit e kësaj ndihme janë personat më të prekshëm dhe personat e zhvendosur që jetojnë në qendrat kolektive, të moshuarit në izolim, prindërit beqarë, familjet me shumë anëtarë, personat me aftësi të kufizuara, përfituesit e ndihmës sociale dhe familjet nga komunitetet jo-shumicë në këto komuna, përfshirë boshnjakët, shqiptarët, romët , gorani dhe turqit.
Dorëzimi zyrtar i 300 paketave të higjienës ushqimore dhe 300 u bë në veri të Kosovës nga Ministri Dalibor Jevtic, në prani të kryetarit të këtyre komunave. Të katër komunat tashmë janë duke implementuar alokimin e dakorduar të paketave, nga të cilat 1.068 persona do të përfitojnë drejtpërdrejt në këto katër komuna.

"Jam i bindur që kjo formë së paku do të ndihmojë në lehtësimin e jetës së më të prekurve që nuk mund të karantinohen shtëpitë e tyre për shkak të pandemisë. Duke shpresuar të gëzojmë shumë për festën e ardhshme më të gëzueshme të Pashkëve të Krishterë, ne jemi të vendosur të vazhdojmë aksionin "TË FITOJ JETA" ", tha Ministri Dalibor Jevtic.

Në emër të kryetarit të katër komunave, kryetari i Mitrovicës së Veriut, Goran Rakic, falënderoi Ministrin Jevtic për, theksoi ai, "ndihmë të tepruar për komunat në veri gjatë pandemisë Kovid-19".
Njerëzimi është kujtuar më së shumti në kohërat e vështira që po përjetojmë të gjithë tani. Gëzimi, shpresa dhe inkurajimi i të gjithë atyre që morën këtë ndihmë në fazën e parë të aksionit "TË FITOJ JETA" "janë shtysë për ne në këtë mënyrë dhe të bashkuar për të luftuar këtë përbindësh. Kjo është arsyeja pse ne vazhdojmë këtë veprim në vendosmërinë tonë për t'i ndihmuar të tjerët.


TË FITOJ JETA!

#TËFITOJJETA

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502