Hene, 27 Prill 2020 11:25

NDIHMOHEN MË TË RREZIKUARIT NË VERI TË KOSOVËS

 

Prishtinë, Pril 27, 2020

Ndihma u është dhënë familjeve më të rrezikuara në veri të Kosovës, të cilat Ministria për Komunitete dhe Kthim i dërgoi në katër komuna javën e kaluar. Dhjetra vullnetarë dhe zyrtarë komunal kanë shpërndarë me sukses 10.9 ton ushqim dhe rreth 7,500 copë produkte higjiene në komunat e rrezikuara të Mitrovicës së Veriut, Zvecan, Zubin Potok dhe Leposavic gjatë ditëve të kaluara.

"300 paketat e ushqimit dhe higjenës që 300 ua kemi dorëzuar kryetarëve të bashkive të veriut javën e kaluar u janë dorëzuar zyrtarisht atyre që ishin të destinuar për ta, dhe përmes pjesëmarrjes së tyre personale në shpërndarjen e paketave, disa kryetarë bashkëshortësh vërtetuan se ata kujdeseshin shumë shumë për ata që kishin nevojë për ndihmë më së shumti në periudha të vështira ". , deklaroi Ministri i Komuniteteve dhe Kthimit, Dalibor Jevtic. Në Mitrovicën e Veriut dhe Zveçan, ndihma u është dhënë 93 familjeve secila, ndërsa në Zubin Potok dhe Leposavic 57 familje morën pako gjatë këtij aksioni.

Kjo është faza e dytë e shpërndarjes së ndihmës nën sloganin "JETA DUHET WIN", e cila ka ndihmuar 300 familje ose 1.068 persona, duke përfshirë: të kthyerit, PZHBV që jetojnë në qendrat kolektive, të moshuarit, prindërit beqarë, familjet me shumë anëtarë, njerëzit me aftësi të kufizuara aftësi të kufizuara, përfituesit e ndihmës sociale dhe komunitetet jo-shumicë në këto komuna.

Ju mund të shihni një video të shpërndarjes së paketave në katër komuna KËTU

TË FITOJ JETA!

#tëfitojjeta

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502