Enjte, 30 Prill 2020 14:15

Shkolla serbe në Gojbulja afër Vushtrri në shënjestër të vandalëve


Prishtinë, 30 Prill 2020

Shkolla Serbe ”21 Nëntori”në Gojbula afër Vushtrrisë, u shënjestrua nga një vandal.  Shkolla ka mbishkrime të “UÇK-së”, xhama të thyer dhe gola të shpërndara në oborrin e lojërave të shkollës.  Autorët e ngjarjes, pasi sulmuan shkollën, i ranë zilës në Kishën e Shen Petka në këtë vend dhe u përpoqën të futeshin brenda. Sipas informacioneve të marra nga terreni, dyshohet se ngjarja është kryer nga të rinjtë rreth moshës  nga 25 vjeç që hasën në një patrullë policie në këtë vend.

"Jam i tronditur nga numri i incidenteve të sinkronizuara që po ndodhin këto ditë. Unë kërkoj përgjigjen më urgjente nga autoritetet dhe për të ndaluar këtë situatë e cila është alarmante. Unë gjithashtu kërkoj që organizatat ndërkombëtare në Kosovë të ngrenë zërin e tyre dhe të kontribuojnë  në ndalimin e menjëhershëm të torturës mbi pronën e serbëve, "tha Ministri Jevtic.

Një demokraci nuk është e ndërtuar me fjalë, por në pjesë, kjo nuk është një mënyrë për të përparuar një shoqëri, theksoi ministri, dhe tha se është për të ardhur keq që incidentet ndodhin çdo ditë në shekullin 21.

Fakti që incidentet nuk janë problemi i vetëm për banorët e Gojbulës dëshmohet edhe nga fakti se një pjesë e madhe e pasurive të tyre private është uzurpuar.  Për sigurinë e tyre, siç thonë ata, ata kanë frikë më së shumti në mbrëmje.

 

repan11b a

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502