Enjte, 28 Maj 2020 20:13

NJOFTIM: Ministri Jevtić me komandantin e KFOR-it


 

Prishtinë, 28 maj 2020

Situata e sigurisë në Kosovë dhe në zonat e kthimit ishte tema e një takimi midis Ministrit Dalibor Jevtic dhe komandantit të Forcës së Kosovës të udhëhequr nga NATO (KFOR), Gjeneral Major Michele Risi.
 
Ministri për Komunitete dhe Kthim Jevtic shprehu shqetësimin për situatën e sigurisë në vendet e kthimit pas disa shkeljeve ndaj serbëve dhe pronave të tyre, duke deklaruar se nevojitet përfshirje më e madhe e të gjitha institucioneve përkatëse për të zgjidhur çështjet e sigurisë në Kosovë dhe për të ndërtuar besimin e komunitetit serb.
 
Në fund të takimit, Komandanti i KFOR-it riafirmoi angazhimin e KFOR-it për të kontribuar në një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe liri të lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë, në përputhje me mandatin e KFOR-it nën Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
 
Ministri Jevtic dhe Gjeneral Major Risi do të vazhdojnë bashkëpunimin e tyre.  Në përputhje me mandatin e tij të KB, KFOR do të vazhdojë të punojë me të gjitha institucionet, veçanërisht Policinë e Kosovës, për të mbrojtur pronën dhe jetën dhe të sigurojë një mjedis të sigurt për të gjithë.

 

repan11b a

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502