Premte, 29 Maj 2020 15:43

NJOFTIM: Ministri Jevtić me Ambasadorin e Italisë


 

Prishtinë, 29 maj 2020

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtić, u takua sot me Ambasadorin e Italisë në Kosovë, Nikolla Orlando.  Tema kryesore e takimit ishte e lidhur me incidente të shpeshta të sigurisë në komunitetet e kthyera në Kosovë.
 
Në takim u deklarua se në sfondin e sulmit ndaj të kthyerve, në një numër të caktuar rastesh, është përfitimi pronësor.  Nuk ka dyshim se të gjitha institucionet në Kosovë, megjithatë, duhet të jenë më të angazhuar në sigurimin e një mjedisi të sigurt për komunitetet jo-shumicë sepse komuniteti i vogël i të kthyerve në Kosovë e meriton atë.
 
"Në momentin kur sulmet ndaj të kthyerve serbë dhe pronat e tyre janë intensifikuar, është e nevojshme që partnerët tanë ndërkombëtarë të reagojnë ashpër ndaj çdo përpjekjeje për të destabilizuar situatën dhe të shkelin të drejtat e komuniteteve jo-shumicë," tha Ministri Jevtic gjatë takimit.
 
Ky është, takimi i parë zyrtar midis Ministrit Jevtić dhe Ambasadorit Orlando, i cili së fundmi mori detyrën.
 
I shqetësuar për situatën në vendet e kthimit dhe serinë e sulmeve ndaj serbëve në Kosovë, Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic është takuar në dy ditët e fundit me Ambasadorin e OSBE-së në Kosovë, Z. Jan Brathuu dhe Komandantin e KFOR-it, Gjeneral Mikele Risi  dhe me ushtruesin e detyrës së Ministrit të Punëve të Brendëshme, z. Xhelal Sveqlën.

 

repan11b a

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502