Premte, 12 Qershor 2020 19:27

NJOFTIMI PËR MEDIA
Reagim i lavdërueshëm i Policisë dhe arrestimi i shpejtë i sulmuesit ndaj të kthyerit Miletić


Prishtinë, 12 qershor 2020

I vetmi i kthyer serb në fshatin Oprashka afër Istogut, Petko Miletić, u sulmua rreth mesditës nga dy egjiptianë të cilët ai u përpoq të parandalonte prerjen e paligjshme të drurit në pyllin e tij. Gjatë ditës, u konfirmua se sulmuesit u arrestuan dhe se ata ishin urdhëruar të ndaloheshin për 48 orë.

E vërteta të thuhet, më herët sot, Ministria për Komunitete dhe Kthim u njoftua se sulmuesit mbi Petko Miletić nga Oprashka afër Istogut folën shqip gjatë sulmit ndaj tij, por që falë reagimit të shpejtë dhe efikas të policisë, ata u arrestuan dhe u zbulua se ishin egjiptianë.

Siç deklaroi Miletic, pas arrestimit, çështja në lidhje me sulmin ndaj tij iu dorëzua prokurorit publik, dhe tani pritet një procedurë e mëtejshme.

Reagimi i shpejtë i Policisë së Kosovës, i cila arrestoi sulmuesit shumë shpejt dhe urdhëroi ndalimin në polici, është padyshim i lavdërueshëm. Kjo dërgon një mesazh të qartë se të gjithë ata që synojnë të shkelin rendin dhe qetqetësinë publike nuk do të kalojnë pa u ndëshkuar.

Pavarësisht nga kombësia e kryerësve të kundërvajtjeve dhe krimeve, është e nevojshme të arrestohen dhe ndëshkohen autorët dhe shumë incidente të tjera që kanë prekur komunitetin serb dhe të kthyerit gjatë javëve dhe muajve të fundit. Vetëm në këtë mënyrë incidentet mund të shtypen dhe të kthyerit të ndjehen më të sigurt se sa janë sot.

Opinioni publik duhet të bëhet i vetëdijshëm për faktin se të kthyerit i janë drejtuar Ministrisë për Komunitete dhe Kthim muajve të fundit me një thirrje se siguria dhe prona e tyre janë kërcënuar në ekstrem. Ministria për Komunitete dhe Kthim e informoi Policinë e Kosovës dhe organet e tjera përgjegjëse për sigurinë në Kosovë për këtë.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502