Premte, 26 Qershor 2020 11:04

STATUSI I MARRËVESHJEVE TË BRUKSELIT ME ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE NGA SERBIA


Përfaqësues të organizatave të shumta joqeveritare nga Beogradi, Novi Sad dhe qytete të tjera në Serbi, të cilat marrin pjesë në mënyrë aktive dhe ndihmojnë pranimin e Serbisë në Bashkimin Evropian, vizituan sot Ministrinë për Komunitete dhe Kthim dhe biseduan me Ministrin Jevtic për çështje aktuale socio-politike lidhur me dialog midis Beogradit dhe Prishtinës. Anëtarët e organizatave joqeveritare të përmendura janë pjesë e Grupit Punues për kapitullin negociues 35 të Konventës Kombëtare për Bashkimin Evropian në Beograd, i cili është një organ i përhershëm brenda së cilit zhvillohet debati i përfaqësuesve të organeve shtetërore, agjencive profesionale, partive politike dhe shoqëria civile në Serbi.

Dialogu i Brukselit i sponsorizuar nga BE midis Beogradit dhe Prishtinës, progresi dhe sfidat në zbatimin e marrëveshjeve të dakorduara, dialogu i shoqërisë civile me përfaqësuesit politikë serbë dhe zyrtarë të tjerë publik në Kosovë ishin temat qendrore të takimit të sotëm midis Ministrit për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dhe anëtarëve të Grupi i Punës për Kapitullin 35.

Bashkëbiseduesit ranë dakord se është e rëndësishme që gjërat zhvendoset nga bllokimi kur bëhet fjalë për zbatimin e marrëveshjeve të arritura në dialogun e Brukselit, dhe se në këtë kuptim është i nevojshëm bashkëpunimi me organizatat e shoqërisë civile.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502