Enjte, 13 Gusht 2020 07:59

17 VJETORI I KRIMIT NDAJ FËMIJEVE SERB NË GORAZHDEVC


Prishtinë, 13 Gusht 2020

"Kush e turbulloi Bistricën e Pejës afër Gorazhdevcit me gjakun e fëmijëve të vrarë në mënyrë të pafajshme?! Vetëm një burrë me një mendje të errësuar mund të qëllonte ndaj fëmijëve serbë nga një pritë ndërsa ata luanin dhe notonin në lumë. Kjo është arsyeja pse vrasja e fëmijëve të pafajshëm që ende nuk kanë shkelur në jetë është një krim monstruoz që nuk duhet të shkojë pa u ndëshkuar”, tha Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, me rastin e përvjetorit të një prej krimeve më të mëdha kundër serbëve në Kosovë në Gorazhdevc afër Pejës.

Ministri Jevtić përsëriti qëndrimin se çdo krim mban emrin dhe mbiemrin e kryesit dhe se është trishtuese dhe shkatërruese që për vrasjen e dymbëdhjetëvjeçarit Pantelija Dakić dhe nëntëmbëdhjetëvjeçarit Ivan Jovović, si dhe plagosjen e rëndë të Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumiri (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13), askush nuk u përgjigj as pas 17 viteve.

"Përveç atyre që qëlluan 78 plumba ndaj serbeve në lumin Bistirica atë ditë gushti, ka një përgjegjësi të madhe për ata që nuk bëjnë asgjë për të hedhur dritë mbi krimet." Kjo është arsyeja pse ne vazhdojmë ta rikujtojmë dhe paralajmërojmë se një krim si ky në Gorazhdevc, por edhe ai në Gracë të Vjetër, Obiliq, Livadice afër Podujevës, Cernica afër Gjilanit, trazirave me 17 mars, por edhe të gjitha krimet e tjera në të cilat viktimat e pafajshme ishin serbët e Kosovës, duhet të zgjidhen për hir të së vërtetës, drejtësisë dhe një të ardhme të përbashkët më të prosperuar në Kosovë ".

Kjo është arsyeja pse ne vazhdojmë t'u bëjmë thirrje përfaqësuesve të bashkësisë ndërkombëtare, të cilët më pas garantuan siguri dhe paqe për të gjithë, por edhe institucionet në Kosovë, të bëjnë më shumë për të ndëshkuar në mënyrë adekuate autorët e krimeve kundër njerëzve të pafajshëm, sepse drejtësia në Kosovë

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502