Premte, 28 Gusht 2020 19:29

Është hapur Qendra Rinore në Graçanicë


 Deri kohët e fundit, të rinjtë nga Graçanica nuk kishin vend për të mbledhur njerëz kreativ, ku do të zhvilloheshin politikat rinore dhe do të afirmoheshin nisma pozitive me qëllim të përmirësimit të jetës së të rinjve dhe anëtarëve të të gjitha komuniteteve.  Kjo është arsyeja pse Ministria për Komunitete dhe Kthim, në bashkëpunim me autoritetet lokale të Graçanicës, mbështetën idenë e ndërtimit të një Qendre Rinore, e cila u hap zyrtarisht sot.  Nisja ceremoniale e Qendrës Rinore u krye në prani të Dalibor Jevtić, Ministrit për Komunitete dhe Kthim, Goran Rakić, Ministrit të Vetëqeverisjes Lokale, Srdjan Popović, Kryetarit të Komunës së Graçanica dhe përfaqësuesve të organizatave rinore të Graçanicës.

 "Ky projekt është një shembull i asaj që duhet të jetë një peng për të ardhmen, sepse të rinjtë janë themeli i shoqërisë sonë. Kjo është një gjë e vogël në lidhje me atë që ne si përfaqësues politikë të serbëve kemi një detyrim të bëjmë për të bërë jetën e të gjithë bashkëqytetarëve tanë, kudo  për të jetuar në Kosovë, përmirësuar nga dita në ditë ", theksoi Ministri Dalibor Jevtić në hapjen e Qendrës Rinore në Graçanicë.

 Qendra Rinore në Graçanicë është e vendosur në qendër të Graçanicës, përballë ndërtesës së Komunës.  Hapja e Qendrës Rinore paraqet një hap përpara dhe një hap pozitiv përpara në drejtim të cilësisë së jetës së të rinjve, të kthyerve dhe anëtarëve të të gjitha komuniteteve.

 Vlera totale e projektit është 47.485 euro.  Ministria për Komunitete dhe Kthim, në bashkëpunim me Zyrën e Bashkimit Evropian në Kosovë, morën pjesë në implementimin e projektit me 31,208 euro, ndërsa kontributi i Komunës ishte 16,276 euro.

 

repan11b a

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502