Enjte, 10 Shtator 2020 20:05

NJOFTIM PËR MEDIA ME RASTIN E TAKIMIT NË TË SHEFIT TË MISIONIT TË EULEX-it DHE MINISTRIT PËR KOMUNITETE DHE KTHIM

NJOFTIM PËR MEDIA ME RASTIN E TAKIMIT NË TË SHEFIT TË MISIONIT TË EULEX-it DHE MINISTRIT PËR KOMUNITETE DHE KTHIM

Prishtinë, 10 shtator 2020

Sundimi i ligjit është baza e progresit në çdo shoqëri, prandaj duhet të përpiqemi për respektimin dhe zbatimin e saj më të mirë sepse është një element qendror i proceseve të reformës, u tha sot në takimin e Ministrit për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dhe Shefit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Lars-Gunnar Wigemark.

Gjatë takimit, Jevtic shprehu mendimin se mbyllja e çështjeve të krimeve që ndodhën në paqe pas vitit 1999 kishte një ndikim shumë negativ në drejtësi dhe besim, dhe vuri në dukje se ai priste që drejtësia të mbahej në këto raste.

Rëndësia e pjesëmarrjes proporcionale të komuniteteve jo-shumicë në institucionet publike dhe përfshirja e tyre aktive në zgjidhjen e çështjeve kryesore në Kosovë u diskutua në takim.

Lars-Gunnar Wiegemark mori pozicionin e shefit të misionit EULEX në janar të këtij viti. Takimi i sotëm i Ministrit Jevtić me të është takimi i parë zyrtar. Gjatë takimit, u ra dakord për koordinimin për çështje të rëndësishme për të cilat EULEX-i mund të kontribuojë.

repan11b a

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502