Stampo këtë faqe
Premte, 27 Nentor 2020 14:14

Zjarr në një pjesë të Pavijonit "E" në qendër të Prishtinës

Zjarr në një pjesë të Pavijonit "E" në qendër të Prishtinës

Prishtinë, 27 nëntor 2020

Një zjarr shpërtheu në pjesën e Pavijonit "E" që ndodhet përballë Bibliotekës Universitare në Prishtinë, ku pesëmbëdhjetë familje jetojnë natën e kaluar rreth mesnatës. Zjarri shpërtheu afër banesës së të ndjerit Draginja Stamenković dhe një pjesë në të cilën qiramarrësit e disa apartamenteve ruanin gjërat u dogj. Qiramarrësit thonë se vetëm falë ndërhyrjes së shpejtë të Shërbimit Zjarrfikës, u parandaluan dëmtime më të mëdha.

Përfaqësuesit e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim vizituan qiramarrësit herët këtë mëngjes dhe biseduan me Leposava Stojanoviq, e cila jeton atje, dhe qiramarrës të tjerë, në mënyrë që të informohen për zjarrin që shpërtheu mbrëmjen e kaluar. Një patrullë policie u gjet në vend, e cila po kryente një hetim.

Ditët e fundit ka pasur shumë biseda publike për familjet e Pavijonit "E" të cilët kanë jetuar atje që nga viti 1973 bazuar në vendimin e autoriteteve të atëhershme dhe të cilët kohët e fundit morën një vendim nga Qyteti i Prishtinës për t'u larguar nga apartamente deri më 1 dhjetor. hapësirë ​​parkimi nëntokësore. Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, në bashkëpunim me Kryetarin e Prishtinës, Shpend Ahmeti, është duke punuar në gjetjen e një zgjidhjeje të përhershme me të cilën këto familje do të pajtoheshin.

repan11b a