Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Merkure, 02 Dhjetor 2020

NE KLINE JANE THYER XHAMAT NE SHTEPINE E TE KTHYERIT

Prishtinë, 1 dhjetor 2020

I kthyeri Miodrag Stašić nga Drenovci afër Klinës u sulmua disa ditë më parë në oborrin e tij. Më 25 nëntor, të rinjtë hodhën gurë dhe me atë rast, xhami në dritaren e shtëpisë u thye.

Sot, Stasic informoi përfaqësuesit e Ministrisë së Komunitete dhe Kthim për këtë incident, dhe me atë rast ai theksoi se problemet me fqinjët janë bërë më të shpeshta dhe nuk do të ndalen. Ai thotë se përveç lejimit të bagëtive në oborr, shpesh provokohet verbalisht.

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtić, vlerësoi se incidentet që prekën grupin më të prekshëm të njerëzve dëmtojnë të gjithë dhe se duhet të ndërmerren hapa urgjent për të mbrojtur të kthyerit.

"Një nga kushtet themelore për mbijetesën e të kthyerve në shtëpitë e tyre është përmirësimi i sigurisë së tyre. Kjo është arsyeja pse unë insistoj në punë më efikase dhe rezultate më të mira kur bëhet fjalë për hedhjen e dritës mbi raste të tilla dhe të ngjashme ".

Përndryshe, ky nuk është sulmi i parë ndaj Miodrag Stasic, ai u sulmua gjashtë muaj më parë.

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502