Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Marte, 02 Mars 2021

NJOFTIM PËR SHTYP ME RASTIN E TAKIMIT TË MINISTRIT DALIBOR JEVTIĆ ME AMBASADORIN E ITALISË NË KOSOVË NIKOLA ORLANDO

Prishtinë, 2 mars 2021

Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin Italian në Kosovë Nicola Orlando. Gjatë takimit të dy zyrtarëve, theks i veçantë u vu në ngjarjet e fundit të pakëndshme kur bëhet fjalë për dhunën, dhe ata diskutuan gjithashtu temën e zgjedhjeve parlamentare, si dhe situatën kur bëhet fjalë për pandeminë Kovid-19.

Gjatë bisedave, Ministri Jevtić dhe Ambasadori Orlando ranë dakord se çdo lloj dhune në shoqëri është e papranueshme dhe se të gjitha institucionet që mund të kontribuojnë në shtypjen e dhunës duhet të bëjnë përpjekje për ta parandaluar atë.

Kur bëhet fjalë për pandeminë COVID-19, u theksua se të gjithë duhet të veprojnë sa më me përgjegjësi dhe të ndjekin rekomandimet e profesionit në mënyrë që Kosova të jetë në një situatë më të favorshme epidemiologjike në të ardhmen sesa sot.

Ministri Jevtić gjithashtu u takua me ambasadorin italian në maj të vitit të kaluar, dhe me atë rast ai bisedoi me të në lidhje me incidentet e shpeshta që ndodhën në komunitetet e të kthyerve.

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502