Pas takimit në Uashington, zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim Dalibor Jevtic, priti sot në Prishtinë ndihmës drejtorin e USAID-it për Evropën dhe Azinë Brock Bierman. Në takimin mes Jevticit dhe Biermanit, u nënshkrua marrëveshja për realizimin e projektit…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim Dalibor Jevtic, uroi Ditën e Ashkalinjve komunitetit ashkali. Jevtic në konferencën e shënimit të Ditës së Ashkalive që u mbajt në Qeverinë e Kosovës, tha se, i dëshiron gjithë të mirat komunitetit ashkali.…
Jevtic dhe Maksymiuk diskutuan për përvojat që ka Kanadaja në organizimin e funksionimit të institucioneve multietnike, gatishmërinë për investime, problemet me të cilat ballafaqohet shoqëria kosovare dhe problemet më të mëdha të serbëve dhe popujve të tjerë jo-shumicë në këtë…
Problemi i pronës së uzurpuar, të drejtat themelore të njeriut, procesi i kthimit dhe pozita e popujve jo shumicë në Kosovë, ishin temat e takimit të zëvendëskryeministrit të Kosovës dhe ministrit për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, në një takim…
"Ka shumë sfida që na presin këtë vit. Ne kemi një shans për të zgjidhur disa nga problemet në një afat të gjatë, në mënyrë që i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor të ecë përpara dhe të bëhet pjesë e…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim në Qeverinë e Kosovës, Dalibor Jevtic, u takua sot në Pentagon me zëvendësndihmëssekretarin e mbrojtjes të Shteteve të Bashkuara, Laura Cooper, me të cilën diskutoi situatën aktuale në Kosovë dhe sfidat e ardhshme,…
"Unë jam i kënaqur që kam mundësinë të flas me ju dhe t'ju prezantoj problemet me të cilat ballafaqohen serbët në Kosovë dhe që ju mund të dëgjoni nga një këndvështrim tjetër, ndërsa shikojmë çështjen e përgjithshme të së ardhmes…
"Ministria për Komunitete dhe Kthim do t'ju ofrojë çdo mbështetje të mundshme për të mbijetuar dhe për të qëndruar në pronën tuaj, dhe për këtë na obligon këmbëngulja juaj që të ktheheni në Lubozhdën tuaj dhe të mbijetoni në Suvo…
Zëvendëskryeministri i Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic mori ftesën së bashku me gruan e tij Milena për të marrë pjesë në Mëngjesin Kombëtar të Lutjeve të këtij viti në Uashington. Gjatë qëndrimit të tij në Shtetet…
. "KFOR-i është dhe duhet të mbetet garantuesi kryesor i paqes dhe stabilitetit në Kosovë. Interesi i të gjithëve është që Kosova të  jetë  një vend ku të gjithë qytetarët do të jenë të sigurt, për këtë  ne do të përpiqemi…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic uroi festën e Krishtlindjeve peshkopit Teodosje, klerit dhe murgjit të Kishës Ortodokse Serbe dhe të gjithë besimtarëve që festonin Krishtlindjet sipas kalendarit Julian. "Uroj sinqerisht të gjithëve paqe, lumturi, gëzim dhe…
Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u uroi të gjithë qytetarëve një vit të lumtur 2018 me dëshirën për të pasur shëndet të mirë, fat të mirë dhe shumë sukses në të gjitha…
Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u uroi të gjithë qytetarëve një vit të lumtur 2018 me dëshirën për të pasur shëndet të mirë, fat të mirë dhe shumë sukses në të gjitha…
"Ministria për Komunitete dhe Kthim do të vazhdojë edhe në vitin 2018 të luftojë për mbijetesën e serbëve në këtë rajon. Mbijetesa do të vazhdojë të jetë një nga prioritetet tona kryesore, po aq sa është edhe kthimi siç e…
Zëvendës Kryeministri  i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic uroit  Krishtlindjen për të gjithë besimtarët e besimit katolik. "Simbolizmi i përjetshëm i lindjes së Krishtit e rikthen besimin tonë në një të ardhme më të…
Të gjithë personat e zhvendosur nga Kosova në Maqedoni që duan të kthehen do të mund ta bëjnë këtë gjatë vitit 2018, ishte ky përfundimi i takimit të sotëm mes Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dhe…
Programet e reja, me qëllim të përmirësimit të statusit të komuniteteve joshumicë, përmes projekteve të mbështetura nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe Ambasada Amerikane në Kosovë, ishte tema kryesore në takimin e sotëm të Zëvendëskryeministrit…
Serbët  dhe komunitetet  tjera joshumicë në Kosovë duhet të kenë të njëjtat të drejta si të gjithë qytetarët e tjerë të Kosovës.  Të gjithë popujt duhet të kenë të njëjtin shans për një jetë të denjë dhe  njerëzore dhe kjo…
Me qëllim të lehtësimit të kthimit të personave të zhvendosur në Kosovë, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua me persona të zhvendosur në Smederevë dhe u tha atyre  të ktheheshin në pronën e tyre dhe…
Në ditën e dytë të Iniciativës Rajonale në Nivelin e Lartë Politik për zgjidhjet e qëndrueshme për personat e zhvendosur nga Kosova - "Procesi i Shkupit", përfaqësuesit e qeverive të Kosovës, Serbisë, Malit të Zi dhe Maqedonisë, si dhe përfaqësues…
Sot në Podgoricë filloi nisma e katërt rajonale në nivelin e lartë politik për zgjidhje të përhershme të kthimit  të personave të zhvendosur në Kosovë. Delegacionet e qeverive të Kosovës, Malit të Zi, Serbisë dhe Maqedonisë marrin pjesë në Forumin…
Gjatë takimit zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, njoftoi ambasadorin slloven, Bojan Bartonceljevu, se qeveria aktuale është e angazhuar për zgjidhjen e problemit të komunitetit jo-shumicë në Kosovë, por mungojnë disa hapa konkrete për zgjidhjen e problemeve…
"Zotëri Engel, sot në Kosovë kemi shumë punë për serbët dhe shqiptarët që të jetojnë së bashku në paqe. E di se keni shumë respekt për shqiptarët dhe fjala juaj për pozitën e serbëve në Kosovë është shumë e rëndësishme,…
Rëndësia e investimeve në përgjithësi, investimet në sistemin energjetik dhe rëndësia e përfaqësimit të barabartë të të gjithë pjesëtarëve të komuniteteve në Kosovë në programe të ndryshme si dhe programe të mbështetura nga agjencia amerikane Millennium Challenge Corporation (MCC), ishin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë Ruairi O'Connell. Gjatë takimit, dy zyrtarë vunë në dukje se kapitulli mbi kthimin e personave të zhvendosur duhet të mbyllet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic zhvilloi sot një takim në Prishtinë me ambasadorët e shteteve anëtare të Quint (SHBA, Britani të Madhe, Francë, Gjermani dhe Itali). Në takim morën pjesë edhe krerët e misioneve të OSBE-së…
Sot në Prishtinë u mbajt forumi "Për respektimin e të drejtave gjuhësore në Kosovë". Forumi u organizua nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe Zyra e Komisionerit për Gjuhët në Zyrën e Kryeministrit. Në forum morën pjesë…
Gjatë ditës, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takuan gjithashtu me Komisionerin e Lartë të OSBE-së për Çështjet e Pakicave Lamberto Zannier. Jevtic dhe Zannier diskutuan për mbrojtjen e të drejtave të popujve joshumicë në Kosovë,…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot në Prishtinë me Ministrin e Mbretërisë së Bashkuar për Amerikën dhe Evropën, Alan Duncan, në delegacionin e të cilit ishte ambasadori i këtij vendi në Kosovë O'Connell. Problemet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Austrisë në Kosovë, Gernot Pfandler. Fuqizimi ekonomik i komuniteteve të banuara nga serbët dhe popujt e tjerë jo shumicë dhe zbatimi i marrëveshjes midis Beogradit…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, diskutoi sot si mysafir i veçantë në hapjen e Konferencës së Sigurisë në Stamboll, ku tha se kjo është një mundësi e mirë për të biseduar për sigurinë dhe sfidat e…
Në Lubozhdë afër Istogut, ku kohët e fundit janë kthyer 13 familje serbe, natën e fundit jo shumë larg shtëpisë ku banojnë serbët, janë shkruar mbishkrimet të përmbajtjes fyese drejtuar kundër serbëve. Menjëherë pas të mësuarit rreth këtyre mbishkrimeve, Jevtic…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me Raportuesen e Parlamentit Evropian në largim  dhe atë të posa emraur    për Kosovën, Ulrike Lunacek dhe Igroj Sholsten. Jevtic, Lunacek dhe Sholsten në takimin i cili u…
Një delegacion i përfaqësuesve serbë të Kosovës i kryesuar nga zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, i përbërë nga ministri i administrimit të pushtetit lokal, Ivan Todosijevic, zëvendësministri i punëve të brendshme, Milan Radojeviç dhe deputetët në…
Në takimin e sotëm në Prishtinë, Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, Kryetari i Listës Srpska dhe Kryetari i Mitrovicës së Veriut Goran Rakic ​​dhe deputeti në Kuvendin e Kosovës Igor Simic folën…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e Francës në Kosovë, Didier Chabert.  Jevtic dhe Chabert diskutuan për projekte të cilat mund të ndihmojnë mjediseve me të kthyer që të zhvillohen ekonomikisht, kthimin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot komunën e Ranillugut. Në fillim të vizitës së Ranillugut Jevtic së pari në Ropotovë vuri lule në varret e viktimave të fundit në Ranilug, Kryetari Gradimir Mikiq dhe Kryetari…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë / Përfaqësuesin Special të BE-së, Natalija Apostolova. Gjatë takimit, Ministri Jevtic dhe Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë /…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Komuniteteve dhe Kthimit Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kilic. Në takim, Jevtic dhe Kilic diskutuan mundësitë e mbështetjes financiare të Qeverisë turke në projekte ekonomike që do të ndihmonin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtić vizitoi sot Hoçën e Madhe dhe me këtë rast hapi zyrtarisht teatrin veror, i cili u financua nga Ministria për Komunitete dhe Kthim. Me këtë rast, Ministri Jevtic theksoi se realizimi…
Faqja 1 di 6
logo kosovo 
Republika e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038 552 045