. "KFOR-i është dhe duhet të mbetet garantuesi kryesor i paqes dhe stabilitetit në Kosovë. Interesi i të gjithëve është që Kosova të  jetë  një vend ku të gjithë qytetarët do të jenë të sigurt, për këtë  ne do të përpiqemi…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic uroi festën e Krishtlindjeve peshkopit Teodosje, klerit dhe murgjit të Kishës Ortodokse Serbe dhe të gjithë besimtarëve që festonin Krishtlindjet sipas kalendarit Julian. "Uroj sinqerisht të gjithëve paqe, lumturi, gëzim dhe…
Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u uroi të gjithë qytetarëve një vit të lumtur 2018 me dëshirën për të pasur shëndet të mirë, fat të mirë dhe shumë sukses në të gjitha…
Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u uroi të gjithë qytetarëve një vit të lumtur 2018 me dëshirën për të pasur shëndet të mirë, fat të mirë dhe shumë sukses në të gjitha…
"Ministria për Komunitete dhe Kthim do të vazhdojë edhe në vitin 2018 të luftojë për mbijetesën e serbëve në këtë rajon. Mbijetesa do të vazhdojë të jetë një nga prioritetet tona kryesore, po aq sa është edhe kthimi siç e…
Zëvendës Kryeministri  i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic uroit  Krishtlindjen për të gjithë besimtarët e besimit katolik. "Simbolizmi i përjetshëm i lindjes së Krishtit e rikthen besimin tonë në një të ardhme më të…
Të gjithë personat e zhvendosur nga Kosova në Maqedoni që duan të kthehen do të mund ta bëjnë këtë gjatë vitit 2018, ishte ky përfundimi i takimit të sotëm mes Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dhe…
Programet e reja, me qëllim të përmirësimit të statusit të komuniteteve joshumicë, përmes projekteve të mbështetura nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe Ambasada Amerikane në Kosovë, ishte tema kryesore në takimin e sotëm të Zëvendëskryeministrit…
Serbët  dhe komunitetet  tjera joshumicë në Kosovë duhet të kenë të njëjtat të drejta si të gjithë qytetarët e tjerë të Kosovës.  Të gjithë popujt duhet të kenë të njëjtin shans për një jetë të denjë dhe  njerëzore dhe kjo…
Me qëllim të lehtësimit të kthimit të personave të zhvendosur në Kosovë, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua me persona të zhvendosur në Smederevë dhe u tha atyre  të ktheheshin në pronën e tyre dhe…
Në ditën e dytë të Iniciativës Rajonale në Nivelin e Lartë Politik për zgjidhjet e qëndrueshme për personat e zhvendosur nga Kosova - "Procesi i Shkupit", përfaqësuesit e qeverive të Kosovës, Serbisë, Malit të Zi dhe Maqedonisë, si dhe përfaqësues…
Sot në Podgoricë filloi nisma e katërt rajonale në nivelin e lartë politik për zgjidhje të përhershme të kthimit  të personave të zhvendosur në Kosovë. Delegacionet e qeverive të Kosovës, Malit të Zi, Serbisë dhe Maqedonisë marrin pjesë në Forumin…
Gjatë takimit zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, njoftoi ambasadorin slloven, Bojan Bartonceljevu, se qeveria aktuale është e angazhuar për zgjidhjen e problemit të komunitetit jo-shumicë në Kosovë, por mungojnë disa hapa konkrete për zgjidhjen e problemeve…
"Zotëri Engel, sot në Kosovë kemi shumë punë për serbët dhe shqiptarët që të jetojnë së bashku në paqe. E di se keni shumë respekt për shqiptarët dhe fjala juaj për pozitën e serbëve në Kosovë është shumë e rëndësishme,…
Rëndësia e investimeve në përgjithësi, investimet në sistemin energjetik dhe rëndësia e përfaqësimit të barabartë të të gjithë pjesëtarëve të komuniteteve në Kosovë në programe të ndryshme si dhe programe të mbështetura nga agjencia amerikane Millennium Challenge Corporation (MCC), ishin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë Ruairi O'Connell. Gjatë takimit, dy zyrtarë vunë në dukje se kapitulli mbi kthimin e personave të zhvendosur duhet të mbyllet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic zhvilloi sot një takim në Prishtinë me ambasadorët e shteteve anëtare të Quint (SHBA, Britani të Madhe, Francë, Gjermani dhe Itali). Në takim morën pjesë edhe krerët e misioneve të OSBE-së…
Sot në Prishtinë u mbajt forumi "Për respektimin e të drejtave gjuhësore në Kosovë". Forumi u organizua nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe Zyra e Komisionerit për Gjuhët në Zyrën e Kryeministrit. Në forum morën pjesë…
Gjatë ditës, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takuan gjithashtu me Komisionerin e Lartë të OSBE-së për Çështjet e Pakicave Lamberto Zannier. Jevtic dhe Zannier diskutuan për mbrojtjen e të drejtave të popujve joshumicë në Kosovë,…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot në Prishtinë me Ministrin e Mbretërisë së Bashkuar për Amerikën dhe Evropën, Alan Duncan, në delegacionin e të cilit ishte ambasadori i këtij vendi në Kosovë O'Connell. Problemet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Austrisë në Kosovë, Gernot Pfandler. Fuqizimi ekonomik i komuniteteve të banuara nga serbët dhe popujt e tjerë jo shumicë dhe zbatimi i marrëveshjes midis Beogradit…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, diskutoi sot si mysafir i veçantë në hapjen e Konferencës së Sigurisë në Stamboll, ku tha se kjo është një mundësi e mirë për të biseduar për sigurinë dhe sfidat e…
Në Lubozhdë afër Istogut, ku kohët e fundit janë kthyer 13 familje serbe, natën e fundit jo shumë larg shtëpisë ku banojnë serbët, janë shkruar mbishkrimet të përmbajtjes fyese drejtuar kundër serbëve. Menjëherë pas të mësuarit rreth këtyre mbishkrimeve, Jevtic…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me Raportuesen e Parlamentit Evropian në largim  dhe atë të posa emraur    për Kosovën, Ulrike Lunacek dhe Igroj Sholsten. Jevtic, Lunacek dhe Sholsten në takimin i cili u…
Një delegacion i përfaqësuesve serbë të Kosovës i kryesuar nga zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, i përbërë nga ministri i administrimit të pushtetit lokal, Ivan Todosijevic, zëvendësministri i punëve të brendshme, Milan Radojeviç dhe deputetët në…
Në takimin e sotëm në Prishtinë, Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, Kryetari i Listës Srpska dhe Kryetari i Mitrovicës së Veriut Goran Rakic ​​dhe deputeti në Kuvendin e Kosovës Igor Simic folën…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e Francës në Kosovë, Didier Chabert.  Jevtic dhe Chabert diskutuan për projekte të cilat mund të ndihmojnë mjediseve me të kthyer që të zhvillohen ekonomikisht, kthimin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot komunën e Ranillugut. Në fillim të vizitës së Ranillugut Jevtic së pari në Ropotovë vuri lule në varret e viktimave të fundit në Ranilug, Kryetari Gradimir Mikiq dhe Kryetari…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë / Përfaqësuesin Special të BE-së, Natalija Apostolova. Gjatë takimit, Ministri Jevtic dhe Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë /…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Komuniteteve dhe Kthimit Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kilic. Në takim, Jevtic dhe Kilic diskutuan mundësitë e mbështetjes financiare të Qeverisë turke në projekte ekonomike që do të ndihmonin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtić vizitoi sot Hoçën e Madhe dhe me këtë rast hapi zyrtarisht teatrin veror, i cili u financua nga Ministria për Komunitete dhe Kthim. Me këtë rast, Ministri Jevtic theksoi se realizimi…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Gjermanisë në Kosovë, Cristian Held. Të dy zyrtarë diskutuan mbi ekonominë, problemin e pasurisë së uzurpuar dhe temën e kthimit. Jevtic i tha Ambasadorit të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, sot u takua me Ministrin e Punës dhe Mirëqenies Sociale në Qeverinë e Malit të Zi, takim Kemal Purisic.  Gjatë takimit, të dy ministrat u pajtuan që të vazhdojnë bashkëpunimin në…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e OSBE në Kosovë, Jan Bratu.  Në takim, të dy zyrtarët diskutuan situatën aktuale dhe politike, procesin e kthimit, sigurinë e të kthyerve, si dhe të…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, vizitoi  sot Plemetinin dhe Priluzhën.  Jevtic vizitoi kopshtin "Kosovski Bozhur" në Plemetinë dhe fëmijëve të kopëshitit ju dhuroi mjete shkollore, si dhe me kërkesën e tyre DVD player. Gjatë vizitës  në…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot serbët e kthyer në Prizren dhe fshatin Novake, të cilëve u atyre se nuk janë harruar. Ai theksoi se jeta e serbëve është e rëndësishme kudo që një serb…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot në dy takime të ndara me Ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë në Kosovë, Per Strand Sjaastad dhe Ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Kosovë, Marija Kapitanovic.   Temat…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me personat e zhvendosur brenda vendit në Kralevë.  Në një takim ku të pranishëm ishin kryetari i komunës së Kralevës, Predrag Terzic dhe kryetari i bashkisë së Rashkës…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot shkollën fillore "Braća Aksić" në Lipjan dhe kishat "Vavedenje Presvete Bogorodice" dhe "Sveti Flora i Lavra" në këtë komunë. Falë banorëve lokalë të Lipjanit, të cilët mbijetuan dhe mbetën…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic zhvilloi sot takime me përfaqësues të misioneve dhe organizatave ndërkombëtare në Kosovë.  Gjatë ditës, Jevtic u takua për herë të parë me ambasadorin e Italisë në Kosovë, Pierre Christopher Sardi dhe…
Faqja 2 di 6
logo kosovo 
Republika e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038 552 045