Me qëllim të lehtësimit të kthimit të personave të zhvendosur në Kosovë, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua me persona të zhvendosur në Smederevë dhe u tha atyre  të ktheheshin në pronën e tyre dhe…
Në ditën e dytë të Iniciativës Rajonale në Nivelin e Lartë Politik për zgjidhjet e qëndrueshme për personat e zhvendosur nga Kosova - "Procesi i Shkupit", përfaqësuesit e qeverive të Kosovës, Serbisë, Malit të Zi dhe Maqedonisë, si dhe përfaqësues…
Sot në Podgoricë filloi nisma e katërt rajonale në nivelin e lartë politik për zgjidhje të përhershme të kthimit  të personave të zhvendosur në Kosovë. Delegacionet e qeverive të Kosovës, Malit të Zi, Serbisë dhe Maqedonisë marrin pjesë në Forumin…
Gjatë takimit zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, njoftoi ambasadorin slloven, Bojan Bartonceljevu, se qeveria aktuale është e angazhuar për zgjidhjen e problemit të komunitetit jo-shumicë në Kosovë, por mungojnë disa hapa konkrete për zgjidhjen e problemeve…
"Zotëri Engel, sot në Kosovë kemi shumë punë për serbët dhe shqiptarët që të jetojnë së bashku në paqe. E di se keni shumë respekt për shqiptarët dhe fjala juaj për pozitën e serbëve në Kosovë është shumë e rëndësishme,…
Rëndësia e investimeve në përgjithësi, investimet në sistemin energjetik dhe rëndësia e përfaqësimit të barabartë të të gjithë pjesëtarëve të komuniteteve në Kosovë në programe të ndryshme si dhe programe të mbështetura nga agjencia amerikane Millennium Challenge Corporation (MCC), ishin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë Ruairi O'Connell. Gjatë takimit, dy zyrtarë vunë në dukje se kapitulli mbi kthimin e personave të zhvendosur duhet të mbyllet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic zhvilloi sot një takim në Prishtinë me ambasadorët e shteteve anëtare të Quint (SHBA, Britani të Madhe, Francë, Gjermani dhe Itali). Në takim morën pjesë edhe krerët e misioneve të OSBE-së…
Sot në Prishtinë u mbajt forumi "Për respektimin e të drejtave gjuhësore në Kosovë". Forumi u organizua nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe Zyra e Komisionerit për Gjuhët në Zyrën e Kryeministrit. Në forum morën pjesë…
Gjatë ditës, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takuan gjithashtu me Komisionerin e Lartë të OSBE-së për Çështjet e Pakicave Lamberto Zannier. Jevtic dhe Zannier diskutuan për mbrojtjen e të drejtave të popujve joshumicë në Kosovë,…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot në Prishtinë me Ministrin e Mbretërisë së Bashkuar për Amerikën dhe Evropën, Alan Duncan, në delegacionin e të cilit ishte ambasadori i këtij vendi në Kosovë O'Connell. Problemet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Austrisë në Kosovë, Gernot Pfandler. Fuqizimi ekonomik i komuniteteve të banuara nga serbët dhe popujt e tjerë jo shumicë dhe zbatimi i marrëveshjes midis Beogradit…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, diskutoi sot si mysafir i veçantë në hapjen e Konferencës së Sigurisë në Stamboll, ku tha se kjo është një mundësi e mirë për të biseduar për sigurinë dhe sfidat e…
Në Lubozhdë afër Istogut, ku kohët e fundit janë kthyer 13 familje serbe, natën e fundit jo shumë larg shtëpisë ku banojnë serbët, janë shkruar mbishkrimet të përmbajtjes fyese drejtuar kundër serbëve. Menjëherë pas të mësuarit rreth këtyre mbishkrimeve, Jevtic…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me Raportuesen e Parlamentit Evropian në largim  dhe atë të posa emraur    për Kosovën, Ulrike Lunacek dhe Igroj Sholsten. Jevtic, Lunacek dhe Sholsten në takimin i cili u…
Një delegacion i përfaqësuesve serbë të Kosovës i kryesuar nga zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, i përbërë nga ministri i administrimit të pushtetit lokal, Ivan Todosijevic, zëvendësministri i punëve të brendshme, Milan Radojeviç dhe deputetët në…
Në takimin e sotëm në Prishtinë, Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, Kryetari i Listës Srpska dhe Kryetari i Mitrovicës së Veriut Goran Rakic ​​dhe deputeti në Kuvendin e Kosovës Igor Simic folën…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e Francës në Kosovë, Didier Chabert.  Jevtic dhe Chabert diskutuan për projekte të cilat mund të ndihmojnë mjediseve me të kthyer që të zhvillohen ekonomikisht, kthimin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot komunën e Ranillugut. Në fillim të vizitës së Ranillugut Jevtic së pari në Ropotovë vuri lule në varret e viktimave të fundit në Ranilug, Kryetari Gradimir Mikiq dhe Kryetari…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë / Përfaqësuesin Special të BE-së, Natalija Apostolova. Gjatë takimit, Ministri Jevtic dhe Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë /…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Komuniteteve dhe Kthimit Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kilic. Në takim, Jevtic dhe Kilic diskutuan mundësitë e mbështetjes financiare të Qeverisë turke në projekte ekonomike që do të ndihmonin…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtić vizitoi sot Hoçën e Madhe dhe me këtë rast hapi zyrtarisht teatrin veror, i cili u financua nga Ministria për Komunitete dhe Kthim. Me këtë rast, Ministri Jevtic theksoi se realizimi…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Gjermanisë në Kosovë, Cristian Held. Të dy zyrtarë diskutuan mbi ekonominë, problemin e pasurisë së uzurpuar dhe temën e kthimit. Jevtic i tha Ambasadorit të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, sot u takua me Ministrin e Punës dhe Mirëqenies Sociale në Qeverinë e Malit të Zi, takim Kemal Purisic.  Gjatë takimit, të dy ministrat u pajtuan që të vazhdojnë bashkëpunimin në…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e OSBE në Kosovë, Jan Bratu.  Në takim, të dy zyrtarët diskutuan situatën aktuale dhe politike, procesin e kthimit, sigurinë e të kthyerve, si dhe të…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, vizitoi  sot Plemetinin dhe Priluzhën.  Jevtic vizitoi kopshtin "Kosovski Bozhur" në Plemetinë dhe fëmijëve të kopëshitit ju dhuroi mjete shkollore, si dhe me kërkesën e tyre DVD player. Gjatë vizitës  në…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot serbët e kthyer në Prizren dhe fshatin Novake, të cilëve u atyre se nuk janë harruar. Ai theksoi se jeta e serbëve është e rëndësishme kudo që një serb…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot në dy takime të ndara me Ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë në Kosovë, Per Strand Sjaastad dhe Ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Kosovë, Marija Kapitanovic.   Temat…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me personat e zhvendosur brenda vendit në Kralevë.  Në një takim ku të pranishëm ishin kryetari i komunës së Kralevës, Predrag Terzic dhe kryetari i bashkisë së Rashkës…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot shkollën fillore "Braća Aksić" në Lipjan dhe kishat "Vavedenje Presvete Bogorodice" dhe "Sveti Flora i Lavra" në këtë komunë. Falë banorëve lokalë të Lipjanit, të cilët mbijetuan dhe mbetën…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic zhvilloi sot takime me përfaqësues të misioneve dhe organizatave ndërkombëtare në Kosovë.  Gjatë ditës, Jevtic u takua për herë të parë me ambasadorin e Italisë në Kosovë, Pierre Christopher Sardi dhe…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, sot në Osojan, hapi zyrtarisht Qendrën Rinore. Jevtic ka thënë se serbët që jetojnë në këtë pjesë të Kosovës jetojnë në kushtet më të vështira, dhe se qëllimi i këtij projekti…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, sot u takua me ambasadorin e SHBA-së në Kosovë, Greg Delawie . Në takim, të dy zyrtarët diskutuan çështjet aktuale politike në Kosovë, kthimin dhe se si të përshpejtohet kthimi dhe…
Zëvendëskryeministri dhe  ministri për komunitete dhe kthim,  Dalibor Jevtic në Qeverin  e  Kosovës priti sot një delegacion të Dhomës së Lordëve të Parlamentit Britanik, të udhëhequr nga baronesha Kjusans (Baronesha Coussins) dhe  lordit Grokot  (Lord Grokot). Zëvendëskryeministri i Kosovës dhe…
Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me përfaqësuesin rajonal të UNHCR-it për Evropën Juglindore, Ani-Kristine Eriksson, dhe shefin e misionit të UNHCR-it në Kosovë, Narasim Raom .  Në takimin e mbajtur në Ministrinë për Komunitete dhe…
Në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe në emrin tim personal, uroj të gjithë pjesëtarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit. "Uroj që kjo festë e madhe, Kurban Bajrami, të sjellë paqe, tolerancë, respekt të ndërsjellë dhe…
Me rastin e festës së madhe të Fitër Bajramit, të gjithë qytetarëve të besimit mysliman, Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, ka uruar paqe, shëndet të mirë dhe lumturi. "Uroj që simbolika e lartë të inkurajojë atë më të…
Të kthyerit Blagoje Zuvic Dragoljevc i Ulët afër Istogut, natën e kaluar, në bazë të informacionit të dhënë nga Ministria për Komunitete dhe Kthim e pranuara nga përfaqësuesit e saj në terren në Istog, i është demoluar shtëpia. Në shtëpi,…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, ka uruar anëtarët e popullit goran nnë Kosovë për Ditën e goranëve. "Të nderuar anëtarë të popullit goran, dua të theksoj se ju jeni një popull që është një tregues i mirë për…
Ministri  për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic ka  uruar të gjithë besimtarët e krishterë me rastin e festës së ardhshme."Gëzini  i Pashkëve le të përmbushur zemrat tuaja dhe shtëpitë dhe të shtoj optimizmin  shpresën dhe forcën për krijimin e një…
Faqja 2 di 6
logo kosovo 
Republika e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038 552 045