Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot në dy takime të ndara me Ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë në Kosovë, Per Strand Sjaastad dhe Ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Kosovë, Marija Kapitanovic.   Temat…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me personat e zhvendosur brenda vendit në Kralevë.  Në një takim ku të pranishëm ishin kryetari i komunës së Kralevës, Predrag Terzic dhe kryetari i bashkisë së Rashkës…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot shkollën fillore "Braća Aksić" në Lipjan dhe kishat "Vavedenje Presvete Bogorodice" dhe "Sveti Flora i Lavra" në këtë komunë. Falë banorëve lokalë të Lipjanit, të cilët mbijetuan dhe mbetën…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic zhvilloi sot takime me përfaqësues të misioneve dhe organizatave ndërkombëtare në Kosovë.  Gjatë ditës, Jevtic u takua për herë të parë me ambasadorin e Italisë në Kosovë, Pierre Christopher Sardi dhe…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, sot në Osojan, hapi zyrtarisht Qendrën Rinore. Jevtic ka thënë se serbët që jetojnë në këtë pjesë të Kosovës jetojnë në kushtet më të vështira, dhe se qëllimi i këtij projekti…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, sot u takua me ambasadorin e SHBA-së në Kosovë, Greg Delawie . Në takim, të dy zyrtarët diskutuan çështjet aktuale politike në Kosovë, kthimin dhe se si të përshpejtohet kthimi dhe…
Zëvendëskryeministri dhe  ministri për komunitete dhe kthim,  Dalibor Jevtic në Qeverin  e  Kosovës priti sot një delegacion të Dhomës së Lordëve të Parlamentit Britanik, të udhëhequr nga baronesha Kjusans (Baronesha Coussins) dhe  lordit Grokot  (Lord Grokot). Zëvendëskryeministri i Kosovës dhe…
Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me përfaqësuesin rajonal të UNHCR-it për Evropën Juglindore, Ani-Kristine Eriksson, dhe shefin e misionit të UNHCR-it në Kosovë, Narasim Raom .  Në takimin e mbajtur në Ministrinë për Komunitete dhe…
Në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe në emrin tim personal, uroj të gjithë pjesëtarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit. "Uroj që kjo festë e madhe, Kurban Bajrami, të sjellë paqe, tolerancë, respekt të ndërsjellë dhe…
Me rastin e festës së madhe të Fitër Bajramit, të gjithë qytetarëve të besimit mysliman, Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, ka uruar paqe, shëndet të mirë dhe lumturi. "Uroj që simbolika e lartë të inkurajojë atë më të…
Të kthyerit Blagoje Zuvic Dragoljevc i Ulët afër Istogut, natën e kaluar, në bazë të informacionit të dhënë nga Ministria për Komunitete dhe Kthim e pranuara nga përfaqësuesit e saj në terren në Istog, i është demoluar shtëpia. Në shtëpi,…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, ka uruar anëtarët e popullit goran nnë Kosovë për Ditën e goranëve. "Të nderuar anëtarë të popullit goran, dua të theksoj se ju jeni një popull që është një tregues i mirë për…
Ministri  për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic ka  uruar të gjithë besimtarët e krishterë me rastin e festës së ardhshme."Gëzini  i Pashkëve le të përmbushur zemrat tuaja dhe shtëpitë dhe të shtoj optimizmin  shpresën dhe forcën për krijimin e një…
Ministri  për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic ka  uruar të gjithë besimtarët e krishterë me rastin e festës së ardhshme."Gëzini  i Pashkëve le të përmbushur zemrat tuaja dhe shtëpitë dhe të shtoj optimizmin  shpresën dhe forcën për krijimin e një…
Në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe në emrin e tij personal, Ministri Dalibor Jevtic anëtarët e komunitetit romë në Kosovë iu dergon urimet më të sinqerta me rastin e 8 prillit - Ditës Botërore të Romëve. Ditë,…
Sipas informacioneve të cilat i ka marrë Ministria për Komunitete dhe Kthim nga tereni, në fshatin Dragoljevac, Komuna e Istogut, janë djegur dyert dhe materiali ndërtimorë me të cilin sot është menduar të fillohet me ndërtimin e shtëpive të Ranka…
Në fshatin Lubozhdë afër janë kthyer trembëdhjetë familje serbe. Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic falënderoi komunën e Istogut e cila ka shprehur gatishmërinë e saj për të ofruar të gjithë mbështetjen e nevojshme për të zgjidhur sa më…
Nuk jam për here të parë në Rahovec, dhe ju shumë mirë e dini këtë, unë jam i njoftuar me  problemet, por unë gjithmonë dua  të dëgjoj prej  dorës së parë në mënyrë konkrete se si jetoni dhe në çfarë…
Kthimi i të zhvendosurve, si dhe bashkëjetesa me fqinjët shqiptarë, është dëshira e serbëve, tha Ministri për Komunitete për Kthim, Dalibor Jevtic, gjatë vizitës së sotme në Anamoravë. Ministri Dalibor Jevtic vizitën në Anamoravë filloj në Kmetovcë, ku vizitoi failjen…
Përfaqësuesit e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim, Shefi i Kabinetit të Ministrit Jevtic, Igor Savic dhe Zëdhënësi Uros Staletovic, vizituan sot në fshatin Drenovc të komunës së Klinës Zivka Bogicevic dhe biseduan me të në lidhje me incidentin e fundit…
Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, ka thënë sot me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, përballë rreth njëqind pjesëtarëve të gjinisë më të bukur në Babimoc, se gratë kanë një rol shumë të rëndësishëm në shoqëri dhe se…
Gjatë vizitës në Gracë të Vjetër Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, vendosi një kurorë për korrësit e vrarë, dhe pastaj vizitoi shkollën fillore të rinovuar "Vëllezërit Aksic". Jevtic ka njoftuar investime të reja në arsim në Kosovë. Përndryshe,…
Në Prishtinë është mbajtur takimi i grupit punues lidhur me vazhdimin e procesit të Shkupit. Në takim mori pjesë edhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic. Jevtic me këtë rast tha se: Edhe pse ky proces ka filluar dy…
Hoçë e Madhe, 28 Shkurt 2017 - Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, me rastin e vizitës në Hoçë të Madhe vuri lule në përmendoren e banorëve të vrarë dhe të kidnapuar të Komunës së Rahovecit. Ministri po ashtu…
Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, ka uruar Ditën e Ashkalive pjesëtarëve të këtij populli. "Të nderuar anëtarë të popullit ashkali, në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe në emrin tim personal, ju uroj që ditën e…
Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot në Prishtinë me komisionarin për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Evropës, Nils Muiznieks, i cili u njoftua me gjendjen aktuale të personave të zhvendosur, krijimin e kushteve për…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e sapoemëruar të Mbretërisë së Norvegjisë në Kosovë, Per Strand Sjastad. Në një takim të mbajtur në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim temat kryesore ishin situata aktuale në…
Pas vizitës së sotme të përfaqësuesve të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim në fshatin Levoshë afër Pejës, ku më shumë se një javë ishin pa energji elektrike në pasditen e vonë energjisa elektrike në këtë vend është rikthyer përsëri në…
Pas intervenimit të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe ministrit Dalibor Jevtic tek përfaqësuesit e Komunës së Pejës, rrugët në fshatin Levoshë janë pastruar nga shtjellat e dëborës, dhe pas disa  ditëve të bllokadës, janë të kalueshme. Ministri për Komunitete…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, I uroi në  prag të Ditës së Buymit  dhe të Krishtlindjeve Peshkopit Teodosije ,klerikëve  dhe murgjit e Kishës Ortodokse Serbe dhe të gjithë besimtarët ortodoksë që festojnë  lindjen e Krishtit sipas kalendarit Julian. …
Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, ka uruar besimtarëve të cilët shënojnë festën e Krishlindjeve sipas kalendarit Gregorian. Në urimin e tij Jevtic uroi që Krishlindjet të jenë rast i forëcimit të bashkëjetesës dhe respektimit të ndërsjelltë, që në…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot fshatin Banjë të Skenderajt dhe me këtë rast me prerjen solemne të shirit për përdorimin dha në shfrytëzim fëmijëve objektin e ri parashkollore 'Maja' ndërtimit dhe paisjet për të cilin plotësisht…
Ministri për Komunitete dhe Kthim dhe Ministri  i Pushtetit Lokal, Dalibor Jevtic dhe Ljubomir Maric janë takuar sot në Prishtinë me delegacionin e Këshillit të Evropës i udhëhequr nga shefi i Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë, Izabela Servoz-…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic vizitoi sot fshatin e përmbytur të Prilluzhës afër Vushtrrisë dhe me banorët ka vizituar pikat kritike dhe familjet që janë më të dëmtuara gjatë përmbytjeve. Gjatë vizitës në Prilluzhë, Jevtic banorëve të këtij…
Në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim, është mbajtur  takimi i grupit punues të projektit "Forcimi i mundësive për të arritur zgjidhje të qëndrueshme për të zhvendosurit." Gjatë sesionit të grupit të punës është miratuar kthimi i 16 familjeve me 90…
Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me ambasadorin e sapo emëruar të misionit të OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu. Jevtic dhe Braathu  gjatë takimit që u mbajt në Prishtinë diskutuan për procesin e kthimit, të drejtat…
Me rastin e deklaratës së djeshme të miratuar në Kuvendin Komunal të Suharekës, në lidhje me kthimin e familjeve të para serbe në fshatin Mushtisht, ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, bisedoi  sot në mëngjes me kryetarin e komunës,…
Në fshatin Novakie afër Prizrenit mbrëmë janë thyer tre objekte të të kthyerve serbë. Nga objekti ishte vjedhur ushqimi, sende shtëpiake dhe gjëra për kujdesin në shtëpi. Ministria për Komunitete dhe Kthim vlerëson se incidenti i mbrëmshëm në fshatin Novake…
Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, ka uruar të gjithë pjesëtarët e komunitetit boshnjakët me rastin e shënimit të Ditës së Boshnjakëve. “Si ministër për komunitete dhe kthim, bëjë përpjekje të vazhdueshme për avancimin  e  kombit jo-shumicë në Kosovë.…
Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, ka vënë sot në Osojan gurë-themelin për ndërtimin e qendrës sportive dhe rekreative e cila do të jetë në kuadër të qendrës për rini dhe pishina. Pas vënies së gurë themelit të objektit,…
Faqja 3 di 6
logo kosovo 
Republika e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038 552 045