Pozita e komuniteteve serbe dhe të tjera jo-shumicë, çështjet aktuale politike dhe përmbledhja e gjithçkaje që është bërë në periudhën e kaluar në bashkëpunim në mes Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Kosovë ishin temat…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtiq uroi të gjithë pjesëtarëve të fesë islame festën e madhe të Kurban-bajramit. "Në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe në emrin tim personal, u dërgoj urimet më të ndershme të gjithë pjesëtarëve të…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, u takua sot me shefin e ri  të misionit të UNHCR në Kosovë, Erol Arduk. Gjatë takimit të mbajtur në Prishtinë, ministri Jevtic i prezantoi shefit  të ri të  UNHCR-it proceset…
Prishtinë, 20 qershor 2018"Në momentin kur çështja e kthimit duhet të jetë temë e mbyllur, sot dhe më 20 qershor, me rastin e kësaj Dite Botërore të Refugjatëve, flasim për numrin e 200,000 personave të zhvendosur nga Kosova dhe faktin…
Me rastin e ditës së hapjes së Fiter Bajramit, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtiq përcolli urime të gjithë qytetarëve të fesë islame me dëshirën për lumturi, paqe dhe shëndet të mirë. "Dua qe gëzimi i kësaj…
Bllokada e rrugëve dhe parandalimi i personave të zhvendosur të paktën në vizitën ditore  në Kishën e Trinisë së Shenjtë në fshatin Petriç pranë Klinës është një akt i turpshëm që nuk sjell asgjë të mirë për këdo që jeton…
" Problemet e shumta që serbët në Kosovë kanë, më lehtë dhe më mirë të zgjidhen me bashkëpunimin me Beogradin zyrtar. Përfaqësuesit e Listës Serbe në Kosovë shpesh insistojnë që problemet e serbëve të zgjidhen në mënyrë institucionale, sepse ne…
Ranillug, 23 maj 2018. Gati 300,000 euro do të investohen në Qendrën e re mjekësore në komunën e Ranillugut. Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtiq dhe Kryetari i Komunës së Ranillugut Vladica Aritonoviç nënshkruan sot…
"Ka shumë probleme në Kosovë, por serbët janë gjithmonë të gatshëm të diskutojnë të gjitha çështjet në mënyrë konstruktive dhe për të mirën e të gjithë popujve në këtë rajon. Vazhdojnë të jenë një faktor i stabilitetit dhe një parti…
Prishtinë, 15. Maj 2018 Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, përgëzoi të gjithë besimtarët  e besimit  islam fillimin e  muajit të shenjtë të Ramazanit.
Zëvendëskryeministri dhe ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic përgëzoi anëtarët e popullit goran – Ditën e Goranëve. "Të dashur anëtarë të popullit goran, ju përgëzoj ditën e Shën Gjergjit - Ditën e Goranëve . Dua t'ju them…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje, Dalibor Jevtic, u takuan sot në Prishtinë me Ambasadorin e Francës në Kosovë, Didier Chabert. Jevtic dhe Chabert diskutuan hapat që mund të përmirësojnë pozitën e popujve joshumicë në Kosovë, si…
Zëvendëskryeministri i Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtic ka dërguar një mesazh urimi të gjithë pjesëtarëve të bashkësisë turke që shënuan Ditën e Komunitetit Turk. "Të nderuar, populli juaj është po aq i rëndësishëm sa…
Me qëllim të forcimit të procesit të kthimit përmes krijimit të mekanizmave institucional të bashkëpunimit me ministritë që duhet të përfshihen në procesin e kthimit dhe partnerët në nivel rajonal dhe ndërkombëtar dhe me iniciativën e Ministrit Dalibor Jevtic, Ministria…
Me qëllim të forcimit të procesit të kthimit përmes krijimit të mekanizmave institucional të bashkëpunimit me ministritë që duhet të përfshihen në procesin e kthimit dhe partnerët në nivel rajonal dhe ndërkombëtar dhe me iniciativën e Ministrit Dalibor Jevtic, Ministria…
Ndërtimi i 97 shtëpive për personat e zhvendosur u miratua në Komitetin Drejtues të projektit "RRK 5" (Projekti i Kthimit dhe Riintegrimit) gjatë fazës së parë, e cila u mbajt sot në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim. Ndërtimi do të…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim në largim Dalibor Jevtic, zhvilloi sot një takim me ambasadorin e Italisë në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi, dhe diskutoi për mbështetjen e Ambasadës Italiane në proceset e rëndësishme për popujt jo shumicë në…
Zëvendëskryeministrja e Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtic e ka uruar Patriarkatin Irinej, Hirësin e Tij Peshkopin Teodosije, klerikët dhe të gjithë besimtarët e fesë ortodokse me rastin e festës më të madhe të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim, Dalibor Jevtic, Deputeti i Kuvendit të Kosovës Igor Simic dhe ushtruesit të detyrës së Zëvendës Ndihmëssekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Matthew Palmer, ranë dakord sot në një takim…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtic i uroi Pashkët  të gjithë besimtarëve  që festojnë këtë festë në kalendarin Gregorian me dëshirën për ta kaluar  atë në shëndet të mirë, tolerancë reciproke dhe humor të mirë.…
"Ligji për Agjencinë për Krahasimin dhe Verifikimin e Pronave është i keq, rrezikon të drejtat themelore të njeriut dhe duhet të ndryshojë në rrënjë dhe është gjithashtu në kundërshtim me Marrëveshjen e Kadastrës së arritur në kuadër të dialogut të…
Rreth 40 fëmijë serbë nga komunat e Istogut dhe Klinës, të organizuar nga Ministria për Komunitete dhe Kthim dhe Komuna e Shtërpcës, qëndrojnë në Qendrën Skijimi Brezovica, sot i kanë vizituar Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic.…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua në Prishtinë me ambasadorin e Norvegjisë në Kosovë Per Fillesa Sjåstad. Jevtic dhe Sjåstad gjatë takimit kane diskutuar vazhdimin e përkrahjes për projekte të cilat janë të rëndësishme si…
Dragana Dejanoviq nga Lipjani dhe tre vajzat e saj, të cilët për vite jetojnë si qiramarrës, së shpejti do të marrin një shtëpi të re. Gjatë vizitës së sotme, Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Komuniteteve dhe Kthimit Dalibor Jevtic i premtuan…
"Dialogu në mes Beogradit dhe Prishtinës është i një rëndësie të jashtëzakonshme, dhe pikërisht vetëm me dialog mund të zgjidhen të gjitha çështjet e pazgjidhura që kanë populli shqiptar dhe serb në Kosovë, ndërsa Asociacioni i Komunave Serbe duhet formuar…
Projekti i revitalizimit dhe zgjerimit të rrugës nga Brezovica në Qendrën e skijimit, si dhe projektet infrastrukturore të komunave të Novobërdës dhe Graçanicës, u prezantuan gjatë Samitit të udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor në selinë e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe…
Zëvendëskryeministri dhe  Ministri për Komunitete dhe Kthim  në Qeverinë e Kosovës, Dalibor Jevtiq, udhëtoi sot në Londër për të marrë pjesë në Samitin e Iniciativës së Ballkanit Perëndimor të cilin e organizoi  Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH). Fokusi…
Pas takimit në Uashington, zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim Dalibor Jevtic, priti sot në Prishtinë ndihmës drejtorin e USAID-it për Evropën dhe Azinë Brock Bierman. Në takimin mes Jevticit dhe Biermanit, u nënshkrua marrëveshja për realizimin e projektit…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim Dalibor Jevtic, uroi Ditën e Ashkalinjve komunitetit ashkali. Jevtic në konferencën e shënimit të Ditës së Ashkalive që u mbajt në Qeverinë e Kosovës, tha se, i dëshiron gjithë të mirat komunitetit ashkali.…
Jevtic dhe Maksymiuk diskutuan për përvojat që ka Kanadaja në organizimin e funksionimit të institucioneve multietnike, gatishmërinë për investime, problemet me të cilat ballafaqohet shoqëria kosovare dhe problemet më të mëdha të serbëve dhe popujve të tjerë jo-shumicë në këtë…
Problemi i pronës së uzurpuar, të drejtat themelore të njeriut, procesi i kthimit dhe pozita e popujve jo shumicë në Kosovë, ishin temat e takimit të zëvendëskryeministrit të Kosovës dhe ministrit për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic, në një takim…
"Ka shumë sfida që na presin këtë vit. Ne kemi një shans për të zgjidhur disa nga problemet në një afat të gjatë, në mënyrë që i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor të ecë përpara dhe të bëhet pjesë e…
Zëvendëskryeministri dhe ministri për komunitete dhe kthim në Qeverinë e Kosovës, Dalibor Jevtic, u takua sot në Pentagon me zëvendësndihmëssekretarin e mbrojtjes të Shteteve të Bashkuara, Laura Cooper, me të cilën diskutoi situatën aktuale në Kosovë dhe sfidat e ardhshme,…
"Unë jam i kënaqur që kam mundësinë të flas me ju dhe t'ju prezantoj problemet me të cilat ballafaqohen serbët në Kosovë dhe që ju mund të dëgjoni nga një këndvështrim tjetër, ndërsa shikojmë çështjen e përgjithshme të së ardhmes…
"Ministria për Komunitete dhe Kthim do t'ju ofrojë çdo mbështetje të mundshme për të mbijetuar dhe për të qëndruar në pronën tuaj, dhe për këtë na obligon këmbëngulja juaj që të ktheheni në Lubozhdën tuaj dhe të mbijetoni në Suvo…
Zëvendëskryeministri i Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic mori ftesën së bashku me gruan e tij Milena për të marrë pjesë në Mëngjesin Kombëtar të Lutjeve të këtij viti në Uashington. Gjatë qëndrimit të tij në Shtetet…
. "KFOR-i është dhe duhet të mbetet garantuesi kryesor i paqes dhe stabilitetit në Kosovë. Interesi i të gjithëve është që Kosova të  jetë  një vend ku të gjithë qytetarët do të jenë të sigurt, për këtë  ne do të përpiqemi…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic uroi festën e Krishtlindjeve peshkopit Teodosje, klerit dhe murgjit të Kishës Ortodokse Serbe dhe të gjithë besimtarëve që festonin Krishtlindjet sipas kalendarit Julian. "Uroj sinqerisht të gjithëve paqe, lumturi, gëzim dhe…
Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u uroi të gjithë qytetarëve një vit të lumtur 2018 me dëshirën për të pasur shëndet të mirë, fat të mirë dhe shumë sukses në të gjitha…
Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u uroi të gjithë qytetarëve një vit të lumtur 2018 me dëshirën për të pasur shëndet të mirë, fat të mirë dhe shumë sukses në të gjitha…
Faqja 1 di 6
logo kosovo 
Republika e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038 552 045