Hene, 24 Shtator 2018 16:58

Jevtic u takua me ambasadorin amerikan në largin në Kosovë, Greg Delawie

Pozita e komuniteteve serbe dhe të tjera jo-shumicë, çështjet aktuale politike dhe përmbledhja e gjithçkaje që është bërë në periudhën e kaluar në bashkëpunim në mes Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Kosovë ishin temat të cilat u diskutuan sot nga Zëvendës Kryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic dhe largimi i ambasadorit të SHBA Greg Delawie.

Është vërejtur se bashkëpunimi mes ministrit Jevtic dhe ministrisë dhe Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Kosovë ishte në një nivel shumë të lakmueshëm dhe besimi se një bashkëpunim i tillë do të vazhdojë.

"Ndihma amerikane përmes programeve të USAID-it është një përfitim i madh për komunitetin serb në Kosovë dhe kjo ndihmë është gjithashtu e rëndësishme për mbijetesën e popullit serb në Kosovë", theksoi ministri Jevtic.

Një nga temat e takimit ishte iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Forcën e Sigurisë së Kosovës, ku ministri Jevtic shprehu shqetësimin se ky është një proces që është i panevojshëm për momentin dhe mund të ngadalësojë dhe ndikojë në procese të tjera të rëndësishme, veçanërisht kur është fjala për dialog.

Në takim është theksuar rëndësia e pjesëmarrjes serbe në proceset vendimmarrëse që ndikojnë në jetën e serbëve dhe popujve të tjerë që jetojnë në Kosovë. Jevtic dhe Ambasadori Delawi ranë dakord që dialogu është e vetmja mënyrë për të zgjidhur problemet në marrëdhëniet midis serbëve dhe shqiptarëve dhe se është e rëndësishme që secili nga pozicioni i tyre të kontribuojë në këtë proces në mënyrë që të arrihet një zgjidhje për stabilitetin dhe paqen.

"Unë shpreh mirënjohjen time për gjithçka që keni bërë gjatë qëndrimit tuaj në Kosovë. Ministria për Komunitete dhe Kthim do të vazhdojë të jetë plotësisht e angazhuar për punën që do të bazohet në faktin se të gjithë popujt e Kosovës jetojnë më mirë", tha ministri Jevtic në fundi të takimit me z. Delawie, të mbajtur në Prishtinë.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502