Enjte, 27 Shtator 2018 13:02

Jevtic dhe O'Connell në Kmetovec: Bashkekzistenca është e mundur - ne do të vazhdojmë me investime

Me qëllim të përmirësimit të jetës dhe krijimit të kushteve më të mira për mbijetesë, si dhe për bashkëjetesën mes serbëve dhe shqiptarëve, në Kmetovec afër Gjilanit, Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtiq, Ambasador i Britanisë së Madhe në Kosovë Ruari O'Connell dhe kryetari i komunës së Gjilanit Lutfi Haziri hapi tregun me një prerje ceremoniale të shiritit.

Pas hapjes së tregut, zyrtarët, së bashku me përfaqësuesit e Zyrës së BE-së në Kosovë dhe Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin, vizituan Komunitetin Kooperativ, të cilin MKK-ja, në bashkëpunim me BE-ne përmes programit CSP3 / BE CSP3 të BE-së (një projekt i zbatuar në bashkëpunim me IOM), ishte pajisur komplet.

"Kooperativa dhe tregu që kemi hapur janë një projekt që do t'u mundësojë fermerëve të shesin produktet e tyre, jo vetëm produktet, por edhe vendosjen. Megjithëse e di se ka ende shumë probleme që duam të zgjidhim dhe të zgjidhim, kur bëhet fjalë për vendosja e produkteve, duke punuar në projekte të tilla, ne mund të zgjidhim problemet një nga një ", tha ministri Jevtic.

Në Kmetovec, ai tha se ata nuk do të qëndrojnë në këto projekte, por do të vazhdojnë të ndihmojnë me partnerët ndërkombëtarë kudo ku ka nevojë për të.

"Ne kemi përmbushur premtimin dhe e di se tani ju keni më shumë besim kur themi se nuk do të ndalemi në këtë, por që do të vazhdojmë t'ju ndihmojmë dhe t'ju mbështesim sipas mundësive", vuri në dukje Jevtic.

Jevtic gjithashtu vuri në dukje se paqja është një përparësi dhe çdo gjë që duket duket të jetë pika.

"Fermerët janë një shembull i mirë i faktit se serbët dhe shqiptarët mund të punojnë së bashku, të fitojnë para dhe të jetojnë jashtë saj. Me këto dhe projekte të ngjashme, ne duam t'i ndihmojmë qytetarët tanë dhe të mbeshtesin mbijetesën, sepse nëse këta njerëz nuk e kanë mundësi të jetojnë nga puna e tyre dhe të vijnë në të ardhmen, atëherë këta njerëz do të mendojnë të lënë këto hapësira. Prandaj, ne do të vazhdojmë të zbatojmë projekte të tilla me të gjithë ata që mund të ndihmojnë ".

Ambasadori britanik theksoi se njerëzit duhet të jetojnë dhe punojnë së bashku dhe të investojnë në investime të tilla, duke investuar në të ardhmen dhe në jetën normale, dhe theksoi se ishte një kënaqësi për të punuar me Ministrinë për të realizuar projektin.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502