Enjte, 08 Nentor 2018 09:31

Jevtic në Stamboll: Ne jemi të përkushtuar për avokim për paqen dhe stabilitetin në Ballkan

Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në Dorëheqje Dalibor Jevtic, sot si mysafir i veçantë në hapjen e Stambollit të Sigurisë së Konferencës. 

Në konferencë, ministri tha se kjo është një mundësi e mirë për të folur për sigurinë dhe sfidat e të gjithë popujve që jetojnë në Kosovë, por jo vetëm në Kosovë, por në përgjithësi në Ballkanin Perëndimor.

"Unë jetoj në një zonë ku gjendja e sigurisë është e brishtë dhe e di se sa e rëndësishme është ruajtja e paqes dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor, sepse pikërisht nga kjo do të jetojmë në Kosovë, zhvillimi dhe kjo është ajo që është Nëse duam të zgjidhim problemin e marrëdhënieve midis serbëve dhe shqiptarëve në të gjithë rajonin në afat të gjatë, është e rëndësishme të ballafaqohemi dhe të flasim në këtë moment, çfarë lloj marrëdhëniesh duam të kemi si dy vende më të mëdha ", tha Jevtic gjatë fjalimit të tij.

Ai vuri theksin e veçantë në faktin se gjithçka fillon nga ne dhe se politikat dhe interesat e këtij lloji janë më të rëndësishme se jeta.

"Jeta është ajo që duhet të fitojë në të gjitha fushat, nuk duhet të lejoj që çdo popull të ketë pasoja për politikë, gjithmonë ata se jeta është përpara politikës dhe sinqerisht mendoj se nëse e menaxhojmë këtë, do të ketë më pak konflikte dhe konflikte Kështu që ne duhet të jemi më të përkushtuar ndaj jetës ", theksoi Jevtic.

Ai ka marrë rastin të theksojë rëndësinë e dialogut sepse, siç tha ai, kjo është mënyra më e mirë për zgjidhjen e çështjes së marrëdhënieve serbo-shqiptare në një perspektivë afatgjatë.

Konferenca e këtij lloji të mundësisë është të shkëmbejë pikëpamjet dhe përvojat mbi sfidat në fushën e marrëdhënieve njerëzore dhe të sigurisë si një produkt i këtyre marrëdhënieve, për të cilat tani flasim shumë.

"Kjo është gjithashtu një mundësi për të dëgjuar nga përfaqësuesit e tjerë të vendeve të ndryshme nga e gjithë bota që erdhën sot këtu me atë që po përballen kur bëhet fjalë për siguri", tha Ministri.

Dje, në margjinat e konferencës, zëvendëskryeministri dhe ministri Jevtic u takuan me disa përfaqësues nga vende të ndryshme që vinin nga fusha e sigurisë dhe ekonomisë.

Konferenca e Sigurisë së Stambollit do të mbahet për katër vjet me rradhë dhe këtë vit do të zgjas deri më 9 nëntor.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502