Shtyp

Prishtinë, 24 Mars 2020 Në fshatin Novake afër Prizrenit, kishte 10 shtëpi të të kthyerve nga 67 në fshat.  Banorët e fshatit Novak u vunë re se shtëpitë po shkatërroheshin gjatë ditës së djeshme.  Fatkeqësisht, rreth orës 2:00, një grup prej disa hajdutësh përsëritën të njëjtin krim dhe kjo shqetësoi…
"Në këto kohë të trazuara të pandemisë së virusit Corona (Kovid-19), ne duhet të qëndrojmë së bashku dhe të ndihmojmë njëri-tjetrin dhe veten tonë, sepse kjo është mënyra e vetme për të përballuar këtë krizë në mbarë botën", tha Ministri për Komunitete dhe  Kthen Dalibor Jevtic.  Pandemia e koronavirusit është…
Sot, 16 vjet më parë, pati një përndjekje etnike të motivuar nga serbët në Kosovë. Në përndjekje tre-ditor të Mars 2004, 19 njerëz u vranë, përfshirë tetë serbë dhe 11 shqiptarë, mbi 900 shtëpi u dogjën dhe u shkatërruan, rreth 4,000 serbë të dëbuar nga shtëpitë e tyre, 39 faltore dhe…
Ministria për Komunitete dhe Kthim, në përputhje me Udhëzimin dhe Rekomandimet e Qeverisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë së Kosovës, ka marrë menjëherë të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur punonjësit nga koronavirusi (COVID-19), dhe vetë puna në këtë institucion është përshtatur me situatën e re. Disa nga masat mbrojtëse…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Shkëlqesinë e Tij Philip Kosnett. Planet e tanishme të Ministrisë për kthimin dhe riintegrimin e të kthyerve, problemet e komuniteteve jo-shumicë, dialogun e vazhdueshëm ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, heqjen e…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, u takua sot me Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Shkëlqesinë e Tij Philip Kosnett. Planet e tanishme të Ministrisë për kthimin dhe riintegrimin e të kthyerve, problemet e komuniteteve jo-shumicë, dialogun e vazhdueshëm ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, heqjen e…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dënon rrahjen e djeshme të tridhjetë e shtatë vjeçarit Dejan Djokic nga fshati Grizime në komunën e Kamenicës nga një fqinj shqiptar për refuzimin për të ushqyer bagëtitë e njerëzve të tjerë në një burim privat.  Jevtic beson se incidente të tilla nuk…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic u takua sot me Ana Rostocki, shefen e Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) në Kosovë, dhe diskutoi me të vazhdimin dhe thellimin e bashkëpunimit në projekte të përbashkëta për të mbështetur të kthyerit dhe komunitetet - RRK 5 dhe Programi për Stabilizimin e Komuniteteve (CSP). Në…
Planet e ardhshme të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim, bashkëpunimi i vazhdueshëm për procesin e Shkupit dhe kthimi i personave të zhvendosur, përmirësimi i jetës së të kthyerve dhe komuniteteve jo-shumicë dhe zbatimi i strategjive të dakorduara ishin disa nga temat e takimit të sotëm ndërmjet Ministrit për Komunitetet dhe…
Ministri për Komunitete dhe Kthim në Qeverinë e Kosovës, Dalibor Jevtic, u takua sot me Ambasadorin Zviceran në Kosovë Jean Huber Lebet dhe diskutoi me të planet e Ministrisë për të përmirësuar më tej jetën e të gjithë qytetarëve. "Komuniteti serb dhe Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit do të japin një…
Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, ka uruar Ditën e Ashkalive pjesëtarëve të këtij komuniteti. "Të nderuar anëtarë të komunitetit Ashkali, komuniteti i juaj është po aq i rëndësishëm sa i gjithë komuniteteve të tjera të Kosovës, kjo është arsyeja pse Ministria për Komunitete dhe Kthim, që unë jam…
Ministri për Komunitete dhe Kthime Dalibor Jevtic u takua sot me Ambasadorin e Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë Christian Held. Në takimin, i cili u mbajt në Ministrinë e Komuniteteve dhe Kthimit, temat kryesore ishin bashkëpunimi i ardhshëm, fuqizimi ekonomik dhe nevoja për të rivendosur sa më shpejt dialogun midis…
Zëvendëskryeministri në largim në Qeverinë e Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, uroi Krishtlindjet  të gjithë besimtarëve që festojnë këtë festë sipas kalendarit Gregorian. Krishtlindjet kujtojnë rëndësinë e kultivimit të vlerave themelore njerëzore dhe përpjekjet për të vërtetën, drejtësinë dhe dinjitetin e të gjithëve. Le të vazhdojmë…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic, sot u takua me Ambasadorin Italian në largim në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi. Në takimin në Prishtinë u diskutua edhe për situatën aktuale politike në Kosovë dhe pozicionin e Listës Serbe kur bëhet fjalë për formimin e një Qeverie të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic, sot u takua me Ambasadorin Italian në largim në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi. Në takimin në Prishtinë u diskutua edhe për situatën aktuale politike në Kosovë dhe pozicionin e Listës Serbe kur bëhet fjalë për formimin e një Qeverie të…
 Në Komitetin Drejtues të projektit RRK 5 (Projekti i Kthimit dhe Ri-integrimit në Kosovë), i cili u mbajt në Ministrinë e Komuniteteve dhe Kthimit dhe morën pjesë përfaqësues të këtij institucioni, përfaqësues të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), e cila  do të implementojë projektin si dhe…
  Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthime, Dalibor Jevtic ka uruar të gjithë besimtarët e fesë islame për festën e Kurban Bajramit, duke uruar që kjo festë të sjellë paqe, tolerancë, respekt dhe mirëkuptim të ndërsjellë, sepse festat e mëdha kujtojnë vlerat e vërteta.   “Në emër të Ministrisë…
"Fakti është se njëzet vjet kanë kaluar dhe pas njëzet viteve dhe ende ne jemi duke kërkuar një mënyrë për të përfunduar këtë proces, ai flet mjaftueshëm për të mos bërë mjaft për këtë çështje. Nëse e dimë se ka ende një numër të madh e atyre që janë të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic e uroi Ditën e Egjiptianëve për të gjithë anëtarët e këtij komuniteti. "Ministria për Komunitete dhe Kthim, e kryesuar nga unë, do të synojë, në të ardhmen, të krijojë një ambient të favorshëm për mbrojtjen efektive të të gjithë…
"Dita Botërore e Refugjatëve nuk duhet dhe nuk duhet të jetë e vetmja ditë kur kujtojmë të gjitha dhimbjet dhe vuajtjet që njerëzit që kanë ndaj vullnetit të tyre kanë lënë gjithçka që kishin fituar për vite të tëra. Kjo nuk duhet të jetë dita e vetme e kujtimit të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic u takua sot me krerët e OSBE-së dhe misionin e UNHCR-it në Kosovë, Erol Arduk dhe Jan Bratu. Në një takim të mbajtur në Prishtinë, u vunë re që edhe institucionet tjera, përveç Ministrisë për Komunitete dhe Kthim, duhet…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic te gjithë qytetarëve te fesë myslimane, uroi Fitër Bajramin me dëshirën që ky festime të mëdha pushime e rrethuar me të dashurit e tij, me shpresën se ditët që vijnë do të jetë e mbushur me tolerancë të vërtetë,…
Në Komitetin Drejtues të projektit "RRK 5" (Projekti për Kthim dhe Riintegrim), mbajtur në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim, ku morën pjesë përfaqësuesit e institucioneve, përfaqësues të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM ), i cili gjithashtu zbatoi projektin dhe përfaqësuesit e UNHCR-së, u miratua ndërtimi…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic e uroi fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit për të gjithë qytetarët e besimit islam.   "Le të kalojë ky muaj i shenjtë i Ramazanit në një përkushtim të sinqertë e të thellë dhe veprat e mira të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtiq përgëzoi Ditën e Goraneve për anëtarët e popullitgoran. "Populli i goranëve është po aq i rëndësishëm sa të gjithë popujt e Kosovës dhe prandaj Ministria, me të cilën do të vazhdoj të ndihmoj, do të vazhdojë t'ju ndihmojë që të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic uroi Pashkët për të gjithë besimtarët që festojnë këtë festë me kalendarin gregorian me dëshirën për të festuar lumturinë, paqen dhe shëndetin e mirë. "Duke u gëzuar me fitimin e jetës kundër vdekjes, dëshiroj që gëzimi i Pashkëve t`ju forcon. Ringjallja e Krishtit thotë në…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic uroi Ditën Ndërkombëtare të Romëve anëtarëve të këtij populli me qëndrimin se romët ende jetojnë në vështërësi sot dhe që të gjitha institucionet në Kosovë duhet të bëjnë punë dhe përpjekje shumë më serioze në mënyrë që të kanë…
Problemet me të cilat përballen popujt joshumicë në Kosovë, siç janë moszbatimi i vendimeve, problemi i pronave të uzurpuara, si dhe problemet e tjera që kanë të bëjnë me kthimin e personave të zhvendosur, përfaqësimin dhe punësimin e njerëzve jo shumicë në institucione, por edhe një ngërç në dialogun midis…
Se dialogu është mënyra thelbësore e zgjidhjes së problemeve në Kosovë, ishte përfundimi i takimit të sotëm të mbajtur në Prishtinë në mes Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic dhe Zëvendës Shefi i Misionit për Ballkanin dhe Evropën e Ministria e Punëve të Jashtme të…
Se dialogu është mënyra thelbësore e zgjidhjes së problemeve në Kosovë, ishte përfundimi i takimit të sotëm të mbajtur në Prishtinë në mes Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic dhe Zëvendës Shefi i Misionit për Ballkanin dhe Evropën e Ministria e Punëve të Jashtme të…
Se dialogu është mënyra thelbësore e zgjidhjes së problemeve në Kosovë, ishte përfundimi i takimit të sotëm të mbajtur në Prishtinë në mes Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic dhe Zëvendës Shefi i Misionit për Ballkanin dhe Evropën e Ministria e Punëve të Jashtme të…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic u takua sot në Prishtinë me diplomatin norvegjez dhe ish të dërguarin të posaçëm të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së për Kosovën, Kai Eide. Gjatë takimit, Jevtic dhe Eide diskutuan çështjet aktuale dhe situatën politike në Kosovë, si dhe…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtić u takua sot me kongresmenin Eliot Engel gjatë një sërë takimesh të mbajtura në Uashington me rastin e Lutjeve të Mengjesit.  Gjatë një takimi me zyrtarin amerikan, Jevtic vuri në dukje problemet dhe mundësitë e zgjidhjes së tyre në…
Të gjitha çështjet e hapura duhet të trajtohen përmes dialogut, u theksua sot në Uashington gjatë një takimi të Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic dhe Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Matthew Palmer.   Matthew Palmer, gjatë takimit dha një…
"Prioritet i ministrisë eshte se do të investojë në jetë në periudhën e ardhshme, dhe jeta është gjithashtu arsim dhe mundësi punësimi. Jeta është gjithçka që duhet të bëhet këtu në rrethana të vështira në të cilat bashkatdhetarët tanë jetojnë, qëndrojnë dhe mbijetojnë", tha Zëvendës Kryeministri Ministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim…
Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtiq i dërgoi të gjithë besimtarëve ortodoksë urimet me rastin e festës së Krishtlindjeve. "Kjo festë e paqes, e shpresës dhe e dashurisë që na është dhënë me anë të lindjes së Krishtit, është forca kryesore lëvizëse dhe krijuese në…
Zëvendëskryeministrja e Qeverisë së Kosovës dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic i dërgoi një mesazh urimi të gjithë qytetarëve për Vitin e Ri dhe dëshironte para së gjithash shëndetin e mirë, shumë suksese personale dhe profesionale dhe theksoi se ai shpresonte se viti i ardhshëm do…
logo kosovo 
Republika e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038 552 045