Shtune, 05 Janar 2019 10:41

Jevtic uron Krishlindjet

Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtiq i dërgoi të gjithë besimtarëve ortodoksë urimet me rastin e festës së Krishtlindjeve.

"Kjo festë e paqes, e shpresës dhe e dashurisë që na është dhënë me anë të lindjes së Krishtit, është forca kryesore lëvizëse dhe krijuese në jetën tonë. Krishtlindja na kujton ata që janë më të afërt me ne, të dashurit e tyre dhe për këtë arsye mesazhi i të kuptuarit dhe solidariteti që kjo festë mbart në ne sot është më e rëndësishme se kurrë për të gjithë ata që jetojnë në Kosovë.

Shpresoj që mesazhi thellësisht njerëzor dhe fisnik shpirtëror i lindjes së Krishtit do të na japë forcë të re për të kapërcyer të gjitha vështirësitë dhe për t'u kushtuar progresit shoqëror në dobi të të gjitha bashkësive fetare, popujve dhe qytetarëve në Kosovë.

Kjo festë më e lumtur duhet të na inkurajojë dhe të na detyrojë të tregojmë dashuri, të tregojmë rrugën e duhur dhe të mirë dhe të na largojë nga e keqja dhe nga jashtë, ne i respektojmë të drejtat dhe lirinë e çdo qenieje njerëzore.

Ditët që janë para nesh na kujtojnë rëndësinë e kultivimit të vlerave të vërteta, rëndësisë së bashkimit, respektit të ndërsjellë, respektit dhe mirëkuptimit.

Unë dua që ju të kaloni pushimet tuaja në rrethin e familjes dhe të miqve, për ta bërë shtëpinë tuaj të mbushur me prosperitet dhe ndjenjë dashurie dhe dashurie. Që këtë vit, si dhe çdo festim i mëpasshëm i Krishtlindjeve si një festë familjare, do të jetë afirmimi i familjes dhe vlerat e tij të pakapshme, sepse një familje e shëndetshme dhe e fortë garanton një shoqëri të shëndetshme dhe progresive.

"Paqja e Perëndisë, Krishti ka lindur!" Thotë Jevtic në urimin e tij.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502