Merkure, 30 Janar 2019 08:57

Jevtic: Do të vazhdojmë të investojmë në arsim dhe jetë

"Prioritet i ministrisë eshte se do të investojë në jetë në periudhën e ardhshme, dhe jeta është gjithashtu arsim dhe mundësi punësimi.

Jeta është gjithçka që duhet të bëhet këtu në rrethana të vështira në të cilat bashkatdhetarët tanë jetojnë, qëndrojnë dhe mbijetojnë", tha Zëvendës Kryeministri Ministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic, sot në Rahovec gjatë një vizite në shkollën "Dositej Obradovic" e cila u rindërtua me fondet e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim.

Ai theksoi se u realizua premtimi i dhënë gjatë vizitës së tij të përbashkët të vitit të kaluar në Rahovec me Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Qeverisë së Republikës së Serbisë, Mlladen Sarçeviq dhe Drejtorit të Zyrës për Kosovë, Marko Gjuriq .

"Ne kemi zbatuar një projekt të rehabilitimit të kësaj objekti në përputhje me kërkesën e paraqitur, sot në takim, kemi gjetur se duhet të bëhen disa gjëra të tjera, shpresoj që gjatë këtij viti do ta mbledhim këtë kërkesë. se këtu në Rahovec dhe në Hoqe te Madhe duam të sigurojmë kushte maksimale për të punuar në edukimin e fëmijëve tanë dhe të shohim mundësitë për të punuar në ndërtimin e fushës sportive në Rahovec, si dhe gjëra të tjera që do të nevojiten Ju keni parë përmes buzëqeshjeve të fëmijëve që kemi bërë gjënë e duhur dhe është me të vërtetë kënaqësi për mua. Nuk ka kënaqësi më të madhe në këtë pune sesa kur shohim fëmijë të lumtur ", tha Jevtiç.

Drejtori i shkollës tha se shkolla pas një kohe të gjatë filloi të ngjajë në shkollë, sepse kulmi i restauruar ishte në një gjendje katastrofike, klasat janë më të rregullta dhe ndërtesa ka dritare dhe ngrohje të re.

"Ajo që është shumë e rëndësishme është se ne kemi rënë dakord me ministrin se kjo nuk do të ndalet në këtë dhe që do të marrim një inventar, por do të rregullojme pamjen e jashtme, oborrin para shkollës dhe kabinetin për informatikë" tha administrata e shkollës "Dositej Obradovic".

Në shkollë, ku morën pjesë fëmijët e moshës parashkollore, nxënësit e klasës së parë deri në klasën e tetë dhe nxënësit e numrit të gjimnazit rreth 60 nxënës, dhe si shenjë mirënjohjeje, nxënësit e shkollës fillore dhe të mesme për ministren Jevtic përgatitën një program me poezi, ata iu dorëzuan falënderime të veçanta atij si një shenjë mirënjohjeje.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502