Marte, 05 Shkurt 2019 12:35

Jevtic dhe Palmer: Dialogu është e vetmja mënyrë për të zgjidhur problemin

Të gjitha çështjet e hapura duhet të trajtohen përmes dialogut, u theksua sot në Uashington gjatë një takimi të Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic dhe Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Matthew Palmer.

 

Matthew Palmer, gjatë takimit dha një mesazh të qartë, vendimi për taksën duhet të pezullohet për të hapur rrugën drejt dialogut dhe se kjo është pozita zyrtare e SHBA-ve.

U theksua se taksa ndikojn negativisht në marrëdhëniet mes dy kombeve dhe se nëse serbët dhe shqiptarët duan një pajtim të qëndrueshëm, ata duhet ta bëjnë këtë së bashku.

"Mbështetja e Shteteve të Bashkuara për arritjen e paqes dhe stabilitetit të qëndrueshëm në Kosovë është me rëndësi të madhe, ka shumë sfida që janë përpara nesh, por ne duhet t'i zgjidhim sfidat vetëm përmes dialogut." Veprimet e njëanshme nuk përmirësojnë ndërtimin e besimit. Unë jam veçanërisht i shqetësuar për arrestimin e të kthyerve, siç është rasti i fundit i arrestimit të Zoran Gjokiqit ", theksoi ministri Jevtic gjatë takimit të sotëm dhe theksoi se duhet të përpiqemi të ndërtojmë besimin reciprok.

Përndryshe, ky është takimi i katërt zyrtar i Dalibor Jevtic me z. Palmer.

Përveç takimit me Matthew Palmer, Jevtic gjithashtu u takua edhe me përfaqësuesit e Byrosë së Shteteve të Bashkuara për Popullatën, Zhvendosjen dhe Migracionin gjatë ditës.

Gjatë këtij takimi, bashkëbiseduesit ranë dakord se ishte koha që të gjithë të zhvendosurit të shprehnin dëshirën e tyre për kthim. Është theksuar se modeli i kthimit të personave të zhvendosur nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Kroacia mund të japë rezultate më të mira dhe është theksuar se përmes Iniciativës së Shkupit mund të iniciohet ky model i vendosjes dhe gjetjes së zgjidhjeve të përhershme për personat e zhvendosur.

U konstatua se puna e përbashkët e të gjitha institucioneve relevante është me rëndësi të madhe për të arritur rezultatet e dëshiruara.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502