Enjte, 07 Shkurt 2019 12:18

Jevtic me kongresmenin Engel diskutoi problemet e serbëve në Kosovë

Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtić u takua sot me kongresmenin Eliot Engel gjatë një sërë takimesh të mbajtura në Uashington me rastin e Lutjeve të Mengjesit. 

Gjatë një takimi me zyrtarin amerikan, Jevtic vuri në dukje problemet dhe mundësitë e zgjidhjes së tyre në mënyrë që gjendja aktuale në Kosovë të jetë më e mirë. Ai i tha atij edhe një herë se të drejtat e të gjithë popujve në Kosovë duhet të respektohen dhe se asgjë nuk duhet të bëhet që do të rrezikonte ndonjë të drejtë.

"Duhet të themelohet një dialog për të zgjidhur problemet e grumbulluara, të cilat më duket se i ngarkojnë jetët e të gjithë qytetarëve në Kosovë, gjë që duhet të jetë qëllimi kryesor i Prishtinës dhe Beogradit, por e di se nuk do të jetë e lehtë, por nëse ne duam që e ardhmja për ne dhe brezat tanë të ardhshëm të mos kompromentohet, ne duhet të veprojmë sa më shpejt që të jetë e mundur, "tha ministri.

Është gjithashtu e vërtetë se nga taksat e vendosura për importet e mallrave nga Serbia janë të prekur të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe prandaj duhet të pezullohen për këtë arsye.

Gjatë takimit u konkludua se zgjidhja për këtë çështje hap rrugën drejt dialogut.

"Tensionet midis Beogradit dhe Prishtinës kanë një ndikim të keq në situatën e përgjithshme në Ballkanin Perëndimor dhe për këtë arsye ne duhet të punojmë shumë për të tejkaluar të gjitha mosmarrëveshjet", tha ministri Jevtic.

Gjatë këtij takimi, si në takimet e mëparshme, Jevtic e shqyrtoi problemin e kthimit të personave të zhvendosur, dhe kjo pyetje më në fund duhet mbyllur në mënyrë pozitive.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502