Enjte, 14 Shkurt 2019 10:05

Jevtic me diplomatin norvegjez Eide për situatën në Kosovë

Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic u takua sot në Prishtinë me diplomatin norvegjez dhe ish të dërguarin të posaçëm të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së për Kosovën, Kai Eide. Gjatë takimit, Jevtic dhe Eide diskutuan çështjet aktuale dhe situatën politike në Kosovë, si dhe dialogun në mes të Beogradit dhe Prishtinës.

Gjatë takimit u konstatua se dialogu nuk ka alternativë dhe se ka nevojë që për çështjen e marrëdhënieve midis dy popujve më të mëdhenj në Ballkanin Perëndimor të zgjidhet përfundimisht një kompromis mbi çështjen e Kosovës.

"Eshtë një nevojë e rëndësishme, para së gjithash, të gjithë ne që jetojmë në Kosovë, e cila do të sigurojë më në fund paqen e qëndrueshme që do të sigurojë një të ardhme të të sigurtë. Z. Eide është shumë i vetëdijshëm për situatën në Kosovë dhe si dikush që ka punuar me problemet e marrëdhënieve mes dy popujve në këtë rajon, ai mund të japë kontributin e vet për zgjidhjen përfundimtare të problemit. Takimi i sotëm me Z. Eide ishte i dobishëm dhe mendoj se edhe ai mund ta dëgjonte situatën nga perspektiva e përfaqësuesit e serbëve në Kosovë, "tha Jevtic.

Kai Eide tha se po qëndron në Kosovë për të dëgjuar për të gjitha problemet që has shoqëria kosovare dhe theksoi se Beogradi dhe Prishtina duhet më në fund të vijnë në zgjidhjen e këtyre problemeve.

Gjatë takimit u theksua se duhet të hiqet dorë nga vendimet e njëanshme si futja e taksës mbi importin e mallrave nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina, dhe në këtë mënyrë mund të jepet shansi për të vazhduar dialogun.

Gjatë ditëve të fundit, z. Eide u takua me disa zyrtarë në Beograd dhe Prishtinë ku nga dora e pare, ka dëgjuar qëndrimet dhe mendimet për të ardhmen e të gjithë rajonit, veçanërisht ato qëndrime lidhur me marrëdhëniet midis Beogradit dhe Prishtinës .

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502