Hene, 08 Prill 2019 08:30

Jevtic uroi për Ditën Ndërkombëtare të Romëve

Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në largim Dalibor Jevtic uroi Ditën Ndërkombëtare të Romëve anëtarëve të këtij populli me qëndrimin se romët ende jetojnë në vështërësi sot dhe që të gjitha institucionet në Kosovë duhet të bëjnë punë dhe përpjekje shumë më serioze në mënyrë që të kanë një pozitë më të mirë në shoqëri.

 "Sinqerisht mendoj se nuk është vetëm Dita Botërore e Romëve që na kujton rëndësinë e krijimit të kushteve të barabarta për arsimin, punësimin, të drejtën për trajtim, të drejtën për të punuar dhe përgjithësisht për cilësinë më të mirë të jetës për Romët. Duhet të flasim për atë çdo ditë dhe ne duhet të jemi të vazhdueshëm në mënyrë që të bëjmë diçka më të mirë në këtë. Në kuadër të projektit të zbatuar nga MKK-ja në vitet e fundit 37 shtëpi janë ndërtuar për popullin e këtij kombi,  5 janë duke pritur përfundimin e punimeve, ata janë ndihmuar në materialet e ndërtimit dhe me dru për ngrohje dhe familjet më të rrezikuara të romëve janë ndihmuar në pako ushqimore dhe higjienike. Unë personalisht dhe institucionin në të cilin unë drejtoj përpjekjet për të krijuar kushte më të favorshme  për pjesëtarët e romëve si dhe për popujt e tjerë jo-shumicë, por nuk mjafton që vetëm një individ dhe një institucion të punojnë seriozisht në përmirësimin e kushteve të jetesës në këtë rast të romëve  njerëzit, por në zgjidhjen e këtyre problemeve duhet të adresohen nga të gjithë.

Duke shpresuar që vëmendja e posaçme për përmirësimin e pozicionit të tyre do të rritet dhe problemet e shumta që qytetarët tanë romë kanë çdo vit do të bëhen më të vogla, unë do t'ju uroj përsëri Ditën e Romëve për sinqeritetin ", tha ministri Jevtic në urimin e tij.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502