Hene, 27 Maj 2019 12:52

Është miratuar ndërtimi i 65 shtëpive për personat e zhvendosur në shtatë komuna të Kosovës

Në Komitetin Drejtues të projektit "RRK 5" (Projekti për Kthim dhe Riintegrim), mbajtur në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim, ku morën pjesë përfaqësuesit e institucioneve, përfaqësues të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM ), i cili gjithashtu zbatoi projektin dhe përfaqësuesit e UNHCR-së, u miratua ndërtimi i 65 shtëpive për personat e zhvendosur. Ndërtimi do të zbatohet në komunat Pejë, Prizren Obiliq, Graçanicë, Novobërdë, Kamenicë dhe Rahovec.

Sekretari i Përgjithshëm i MKK-së, Nenad Stojçetoviq, vlerësoi se projekti RRK 5 ishte shumë i rëndësishëm për procesin e kthimit dhe, në emër të Ministrit në dorëheqje, Dalibor Jevtiq, ai falënderoi të pranishmit për ndihmën që ata ofrojnë.

"Unë jam mirënjohës ndaj Zyrës së BE-së në Kosovë për mbështetjen e procesit të kthimit dhe gjithçka që ajo bën në përgjithësi. Pa ndihmën e tyre, nuk mund të ishim të suksesshëm duke folur për një projekt si ne sot".

Stojçetoviç tha se Ministria për Komunitete dhe Kthim dhe Zëvendëskryeministri dhe ministri Dalibor Jevtic, edhe pse në mandatin teknik, do të vazhdojnë të ndihmojnë ata që kanë nevojë më shumë për ndihmë dhe se miratimi i ndërtimit të 65 shtëpive po e konfirmon këtë. Ajo gjithashtu thekson se deri në fund të vitit do të miratohet ndërtimi i 65 shtëpive të tjera.

Gjatë takimit, Stojçetoviç njoftoi partneret e projektit që Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit do të vazhdojë të arrijë zbatimin e plotë në zbatimin e detyrimeve të këtij viti në një mënyrë më të mirë këtë vit.

Përfaqësuesit e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Organizata Ndërkombëtare për Migracionin dhe UNHCR-i falënderuan Ministrinë dhe Ministrin Jevtic për përpjekjet e tyre për ta bërë procesin e kthimit më të suksesshëm dhe më të mirë dhe theksoi se ata besojnë fuqishëm se do të vazhdojnë me bashkëpunim të mirë.

Përndryshe, projekti "RRK 5" për këtë vit do të ndërtojë shtëpi më shumë se sa është planifikuar dhe pritet të realizojë gjashtë projekte të mëdha të infrastrukturës në gjashtë komuna.

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502