KËSHILLTARI I PARË

Igor Savic

 

 

  igor savic 
emailQuesto indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.       phone1 038/200 16 502
  facebook1            
 

Igor Savic fitoi diplomën e tij Bachelor në Studime Themelore Akademike dhe Diplomë Akademike nga Fakulteti i Biznesit dhe Menaxhimit Industrial në Universitetin Union Nikola Tesla në Beograd, ku vazhdon studimet pasuniversitare në fushën e menaxhimit industrial.

Përvoja e punës në Kosovë fillon të punojë për misionin e OSBE-së në 2001. Në 2004 ai u diplomua në shkollën e gazetarisë në Beograd dhe pas kësaj ai filloi të punojë si gazetar për disa stacione televizive dhe radio rajonalë dhe lokalë. Ai është gjithashtu një punëtor i gjatë i sektorit civil, ku ai implementon dhjetëra projekte në fushën e mbrojtjes së të drejtave të njeriut dhe të punojë me grupe të margjinalizuara (njerëz me aftësi të kufizuara, të rinj, gra, etj.) Përmes një OJQ-je lokale në Shtërpce.

Ai filloi punën në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim në Gusht 2016 si Shef i Kabinetit, dhe që nga Shkurti 2020 si Këshilltar i Parë i Ministrit.

Ai lindi në 20 Mars 1975 në Ferizaj, ku jetoi deri në vitin 1999. Tani ai po banon në Shtërpce, i martuar me Snezana dhe ka djemtë Filip dhe Nemanja. Gjuha e tij amtare është serbisht dhe flet anglisht dhe shqip.

 

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502