Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Enjte, 26 Nentor 2020

Në fshatrat e Komunës së Novobërdës, punohet në realizimin e projektit për asfaltimin e rrugës dhe ndërtimin e urës

Novobërdë, 26 nëntor 2020

Me qëllim të përmirësimit të infrastrukturës në vendet nga fshati Kusce e Epërme në Stanishor në komunën e Novobërdës, Ministria për Komunitete dhe Kthim, me mbështetjen e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, financoi ndërtimin e një rruge hyrëse në këto fshatra. Mbi 2000 banorë të këtyre fshatrave do të përfitojnë nga ky projekt infrastrukturor në Novobërdë, dhe projekti është gjithashtu domethënës në atë që një linjë autobusi që transporton nxënës në shkollë do të jetë në gjendje të udhëtojë përtej urës së parashikuar nga projekti.

Përfaqësuesit e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim, së bashku me kryetarin e kësaj komune Svetislav Ivanoviç, vizituan punimet në projektet e infrastrukturës dhe thanë se Ministria për Komunitete dhe Kthim, Ministri Dalibor Jevtic dhe komuna e Novobërdës vazhdimisht po punojnë për të përmirësuar cilësinë e jetës së të gjithë qytetarëve dhe kështu do të vazhdojnë edhe në të ardhmen.

“Ky është vetëm një në një seri të projekteve që Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit po zbaton së bashku me komunën e Novobërdës. Qëllimi ynë është të bëjmë më të lehtë jetën e njerëzve të zakonshëm me projekte të tilla ”, tha këshilltari I parë I Ministrit, Igor Savić.

“Për një kohë të gjatë, banorët e këtij fshati kanë vështirësi në kalimin e kësaj pjese të rrugës për në fshatin Stanishor, ku zgjidhja e vetme e mundshme ishte ndërtimi I një ure,” tha Kryetari I Komunës së Novobërdës Svetislav Ivanoviç dhe falënderoi Ministrinë për Komunitete dhe Kthim dhe Ministrin Jevtic për ndihmën e madhe kur është fjala për Komunën e Novobërdës.

Ky projekt, I financuar nga programi “Kthimi dhe Riintegrimi në Kosovë, Faza e Pestë” (EU-RRK5), parashikon asfaltimin e 350 metrave rrugë dhe zbatimi I plotë I projektit me vlerë rreth 30,000 euro, I zbatuar nga Organizata Ndërkombëtare për Migrim, do të përfundojë në 10 ditët e ardhshme.

Publikuar në Vesti

Deklaratë e përbashkët nga OSBE, UNHCR dhe Ministria për Komunitete dhe Kthim

Misioni i OSBE-së në Kosovë së bashku me partnerët nga Ministria për Komunitete dhe Kthim (MKK) dhe UNHCR-i organizuan sot një konferencë online rreth kthimit me kryetarët e komunave dhe drejtuesit komunalë. Shefi i Misionit të OSBE-së Ambasadori Jan Braathu, Ministri Dalibor Jevtić dhe Shefi i Misionit të UNHCR-së Erol Arduç paraqitën disa nga figurat kryesore të kthimit dhe çështjet që kanë të bëjnë me qeverisjen lokale. Në vitin 2019, 191 individë u kthyen në Kosovë, që është numri më i ulët deri më tani, por ne jemi të inkurajuar nga shifrat për vitin 2020, që arrijnë në 348 deri më tani. Duke përgëzuar kryetarët e komunave dhe drejtuesit komunalë për përpjekjet e tyre në vitet e fundit dhe angazhimin drejt kthimeve të qëndrueshme në të ardhmen, përfaqësuesit e OSBE-së, MKK-së dhe UNHCR-it kërkuan zgjidhje shtesë praktike. Kjo përfshin mbylljen e qendrave të mbetura kolektive, duke kontribuar në pagesën e qirasë atje ku është e zbatueshme, adresimin e çështjeve të ndarjes së tokës, forcimin e terrenit në përgjigje të incidenteve dhe përshpejtimin e lejeve të ndërtimit dhe proceseve të tjera administrative në mbështetje të kthimeve të vazhdueshme. Organizatorët falënderuan kryetarët e komunave dhe drejtuesit komunalë për reflektimet e tyre gjatë konferencës dhe shpresojnë të punojnë së bashku në të ardhmen për të mirën e të kthyerve dhe të gjitha komuniteteve në Kosovë. 

Publikuar në Vesti

Telegram ngushëllimesh për vdekjen e Milorad Trifunoviç

Prishtinë, 25 nëntor 2020

Jam pikëlluar thellë nga lajmi për vdekjen e Milorad Trifunoviç, koordinator I Shoqatës së Familjeve të Rrëmbyerve dhe të Zhdukurve në Kosovë. Z. Trifunović ishte një bashkëpunëtor I mirë dhe I guximshëm, një njeri me virtyte të jashtëzakonshme dhe vlera morale, ai kurrë nuk la shpresën për një të nesërme më të mirë dhe triumfin e drejtësisë dhe të së vërtetës, pavarësisht tragjedisë familjare dhe vuajtjeve për vëllain e tij të rrëmbyer.

Gjithmonë I sinqertë, këmbëngulës dhe vetëmohues në luftën e drejtë për të zbuluar të gjitha krimet, dhe veçanërisht të vërtetën për serbët e zhdukur dhe të rrëmbyer në Kosovë. Fatkeqësisht, Milorad Trifunović humbi betejën kundër një sëmundjeje të egër dhe është një humbje e madhe për të gjithë njerëzit me vullnet të mirë që kujdesen për të vërtetën, drejtësinë, pajtimin dhe bashkëjetesën në Kosovë.

Në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim në Kosovë dhe në emrin tim personal, I shpreh ngushëllimet më të thella familjes së z. Milorad Trifunovic dhe Shoqatës së Familjeve të Rrëmbyerve dhe të Zhdukurve në Kosovë.

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502