Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Premte, 27 Nentor 2020

475 М3 DRU JANË SHPËRNDARË TEK TË KTHYERIT

Prishtinë, 27 nëntor 2020

Ministria për Komunitete dhe Kthim dhe Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë u siguruan që familjet për të cilat u ndërtuan shtëpitë nga faza e pestë e programit "Kthimi dhe Ri-integrimi në Kosovë" (EU RRK-5) do të mirëpresin ardhjen dimri gjegjësisht, në komunat e Novobërdës, Shtërpcës, Pejës, Rahpvecit, Istokut, Prizrenit, Obiliqit, Fushë Kosovës, Graçanicës dhe Gjakovës, 5 metra kub dru zjarri u shpërndanë në gjithsej 95 familje nga komunitetet jo-shumicë.

Familjet që morën këtë ndihmë thonë se ministria u siguroi atyre fjalë për fjalë gjithçka për një jetë normale, që nga ndërtimi i shtëpive të reja, pajisje të plota, ndihmë për fuqizimin ekonomik dhe tani atyre u është mundësuar të mirëpresin ditë të ftohta në shtëpi të ngrohta. Anëtarët e familjes janë jashtëzakonisht mirënjohës ndaj të gjithëve që i ndihmojnë ata, dhe posaçërisht ndaj Ministrit Dalibor Jevti who, i cili po përmbush premtimet e tij.

Shpërndarja e drurit u krye me ndihmën e zyrtarëve të ministrisë nga Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), së cilës iu besua zbatimi i programit të përmendur të BE RRK-5.

Ministria për Komunitete dhe Kthim do të financojë vazhdimin e këtij veprimi nga burimet e veta në periudhën e ardhshme, i cili do të ndihmojë të kthyerit, personat e zhvendosur, anëtarët e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian, si dhe kategori të tjera të prekshme të njerëzve në izolim zonat në Kosovë.

Publikuar në Vesti

Zjarr në një pjesë të Pavijonit "E" në qendër të Prishtinës

Prishtinë, 27 nëntor 2020

Një zjarr shpërtheu në pjesën e Pavijonit "E" që ndodhet përballë Bibliotekës Universitare në Prishtinë, ku pesëmbëdhjetë familje jetojnë natën e kaluar rreth mesnatës. Zjarri shpërtheu afër banesës së të ndjerit Draginja Stamenković dhe një pjesë në të cilën qiramarrësit e disa apartamenteve ruanin gjërat u dogj. Qiramarrësit thonë se vetëm falë ndërhyrjes së shpejtë të Shërbimit Zjarrfikës, u parandaluan dëmtime më të mëdha.

Përfaqësuesit e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim vizituan qiramarrësit herët këtë mëngjes dhe biseduan me Leposava Stojanoviq, e cila jeton atje, dhe qiramarrës të tjerë, në mënyrë që të informohen për zjarrin që shpërtheu mbrëmjen e kaluar. Një patrullë policie u gjet në vend, e cila po kryente një hetim.

Ditët e fundit ka pasur shumë biseda publike për familjet e Pavijonit "E" të cilët kanë jetuar atje që nga viti 1973 bazuar në vendimin e autoriteteve të atëhershme dhe të cilët kohët e fundit morën një vendim nga Qyteti i Prishtinës për t'u larguar nga apartamente deri më 1 dhjetor. hapësirë ​​parkimi nëntokësore. Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtic, në bashkëpunim me Kryetarin e Prishtinës, Shpend Ahmeti, është duke punuar në gjetjen e një zgjidhjeje të përhershme me të cilën këto familje do të pajtoheshin.

repan11b a

 

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502