Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Enjte, 10 Shtator 2020

NJOFTIM PËR MEDIA ME RASTIN E TAKIMIT NË TË SHEFIT TË MISIONIT TË EULEX-it DHE MINISTRIT PËR KOMUNITETE DHE KTHIM

Prishtinë, 10 shtator 2020

Sundimi i ligjit është baza e progresit në çdo shoqëri, prandaj duhet të përpiqemi për respektimin dhe zbatimin e saj më të mirë sepse është një element qendror i proceseve të reformës, u tha sot në takimin e Ministrit për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic dhe Shefit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Lars-Gunnar Wigemark.

Gjatë takimit, Jevtic shprehu mendimin se mbyllja e çështjeve të krimeve që ndodhën në paqe pas vitit 1999 kishte një ndikim shumë negativ në drejtësi dhe besim, dhe vuri në dukje se ai priste që drejtësia të mbahej në këto raste.

Rëndësia e pjesëmarrjes proporcionale të komuniteteve jo-shumicë në institucionet publike dhe përfshirja e tyre aktive në zgjidhjen e çështjeve kryesore në Kosovë u diskutua në takim.

Lars-Gunnar Wiegemark mori pozicionin e shefit të misionit EULEX në janar të këtij viti. Takimi i sotëm i Ministrit Jevtić me të është takimi i parë zyrtar. Gjatë takimit, u ra dakord për koordinimin për çështje të rëndësishme për të cilat EULEX-i mund të kontribuojë.

repan11b a

Publikuar në Vesti

NJOFTIM PËR PUBLIKUN ME RASTIN E TAKIMIT TË AMBASADORIT GJERMAN DHE MINISTRIT PËR KOMUNITETE DHE KTHIM

Prishtinë, 9 shtator 2020

Marrëveshja e Uashingtonit, raundi i fundit i bisedimeve midis delegacioneve të Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel, planet e ministrisë për kthimin dhe ri-integrimin e të kthyerve, hartimi i një ligji për kthimin, sfidat për komunitetet jo-shumicë, prosperiteti dhe e ardhmja e të rinjve në Kosovë, sundimi i ligjit ishin temat kryesore të diskutuara gjatë një takimi midis Ministrit për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtić dhe Ambasadorit të ri të Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rode.

Të dy zyrtarët ranë dakord se suksesi i dialogut varet nga zbatimi i marrëveshjeve të arritura dhe se është veçanërisht e rëndësishme që njerëzit e zakonshëm të kenë një përfitim konkret prej tij.

Ambasadori Rode theksoi faktin se Qeveria e Gjermanisë ka qenë shumë e përkushtuar në përmirësimin e kushteve të jetesës së të gjithë qytetarëve në Kosovë për vite me rradhë.

Jörn Rode mori detyrën e ambasadorit të ri në Kosovë në fund të korrikut të këtij viti dhe ky është takimi i tij i parë zyrtar me Ministrin Jevtic. Duke falënderuar Ministrin për pritjen e ngrohtë, ambasadori theksoi besimin e tij se bashkëpunimi i tyre do të jetë në një nivel të lartë në të ardhmen.

 repan11b a

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502