Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Marte, 29 Shtator 2020

Osojane, Dragoljevc, Dobrusha dhe Kaçica në komunën e Istokut janë bërë ndriçim rrugor

Prishtinë, 29 shtator 2020

Me qëllim të krijimit të kushteve më të mira të jetesës në fshatrat Osojane, Dragoljevc, Dobrusha dhe Kaçica ​​në komunën e Istokut, u implementua një projekt i ndriçimit rrugor. Projekti u implementua si pjesë e fazës së pestë të programit "Kthimi dhe Ri-integrimi në Kosovë" nga Ministria për Komunitete dhe Kthim dhe Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë. Banorët e fshatrave të përmendur nga komuniteti serb, shqiptar, rom, boshnjak dhe egjiptian përfitojnë nga realizimi.

Në këto fshatra, procesi i kthimit nuk ka përfunduar dhe kjo është arsyeja pse projekti i ndriçimit publik ka një rëndësi të madhe për të gjithë vendasit, sepse siguron kushte normale të jetesës dhe punës. Pritet që ndriçimi publik në zonat e kthyera do të përmirësojë ndjeshëm sigurinë dhe sigurinë e të gjithë banorëve të fshatrave të përmendura në mbrëmje.

Milos Stankovic, këshilltar i Ministrit për Kthim, mori pjesë në pranimin teknik të projektit dhe me atë rast përsëriti para banorëve të mbledhur se një jetë më e mirë për të kthyerit do të jetë gjithmonë prioritet kryesor i Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe personalisht e Ministrit Dalibor Jevtic.

Gjatësia e ndriçimit rrugor në fshatin Osojane është 1500, Dobrusha rreth 200, Dragoljevc 1200 metra, ndërsa në fshatin Kaçica ​​janë instaluar 30 llamba LED. Zbatimi i projektit të ndriçimit publik u përfundua me sukses brenda afatit nga Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM).

repan11b a

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502