Komuna Deçan00 decani

Deçan

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Pejë 402km2 40.019 51000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   188     3  
  Shqiptarë   48267     39402  
  Malazez   611     0  
  Boshnjak   105     60  
  Turq   0     0  
  Romë   184     33  
  Ashkali   0     42  
  Egjiptian   0     393  
  Goran   0     1  
  Kroat   0     0  
  Të tjerë   69     85  
  Gjithsej   49456     40019  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 818

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502