Komuna Fushë Kosovë00 kosovo polje

Fushë Kosovë

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Prishtina 89km2 34.827 12000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   8346     321  
  Shqiptarë   17374     30275  
  Malazez   898     0  
  Boshnjak   1675     34  
  Turq   0     62  
  Romë   3384     436  
  Ashkali   0     3230  
  Egjiptian   0     282  
  Goran   0     15  
  Kroat   37     0  
  Të tjerë   672     172  
  Gjithsej   32500     34827  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 10.073

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502