Komuna Gjakovë 00 djakovica

Gjakovë

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Pejë 586km2 94.556 50000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   1725     17  
  Shqiptarë   112888     87672  
  Malazez   1469     0  
  Boshnjak   325     73  
  Turq   0     16  
  Romë   2657     738  
  Ashkali   0     613  
  Egjiptian   0     5117  
  Goran   0     13  
  Kroat   22     0  
  Të tjerë   1689     297  
  Gjithsej   120947     94556  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 4.547

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502