Komuna Gjilan00 gnjilane

Gjilan

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Gjilan 454km2 90.178 60000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   19391     624  
  Shqiptarë   86237     87814  
  Malazez   135     0  
  Boshnjak   117     121  
  Turq   0     978  
  Romë   3484     361  
  Ashkali   0     15  
  Egjiptian   0     1  
  Goran   0     69  
  Kroat   24     0  
  Të tjerë   140     195  
  Gjithsej   110464     90178  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 12.412

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502