Komuna Istog00 istok

Istog

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Pejë 454km2 39.289 31000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   6033     194  
  Shqiptarë   46151     36154  
  Malazez   1259     0  
  Boshnjak   2620     1142  
  Turq   0     10  
  Romë   1338     39  
  Ashkali   0     111  
  Egjiptian   0     1544  
  Goran   0     0  
  Kroat   8     0  
  Të tjerë   352     95  
  Gjithsej   57928     39289  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 9.142

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502