Komuna Klinë00 klina

Klinë

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Pejë 403km2 38.496 32000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   5270     98  
  Shqiptarë   43165     37216  
  Malazez   620     0  
  Boshnjak   166     20  
  Turq   0     3  
  Romë   1291     78  
  Ashkali   0     85  
  Egjiptian   0     934  
  Goran   0     0  
  Kroat   4     0  
  Të tjerë   679     62  
  Gjithsej   51723     38496  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 8.456

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502