Komuna Lipjan00 lipljan

Lipjan

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Prishtina 401km2 57.605 14000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   9679     513  
  Shqiptarë   53334     54467  
  Malazez   265     0  
  Boshnjak   523     42  
  Turq   0     128  
  Romë   1715     342  
  Ashkali   0     1812  
  Egjiptian   0     4  
  Goran   0     6  
  Kroat   2973     0  
  Të tjerë   116     291  
  Gjithsej   68639     57605  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 6.362

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502