Komuna Mitrovica e Jugut00 mitrovica j

Mitrovica e Jugut

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Mitrovicë 350km2 71.909 40000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   9440     14  
  Shqiptarë   90910     69497  
  Malazez   1159     0  
  Boshnjak   3157     416  
  Turq   0     518  
  Romë   4374     528  
  Ashkali   0     647  
  Egjiptian   0     6  
  Goran   0     23  
  Kroat   86     0  
  Të tjerë   514     260  
  Gjithsej   110310     71909  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 7.829

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502