Komuna Novobërdë00 novo brdo

Novobërdë

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Gjilan 90km2 6.729 16000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   2676     3122  
  Shqiptarë   5802     3524  
  Malazez   10     0  
  Boshnjak   0     5  
  Turq   0     7  
  Romë   45     63  
  Ashkali   0     3  
  Egjiptian   0     0  
  Goran   0     0  
  Kroat   1     0  
  Të tjerë   10     5  
  Gjithsej   8553     6729  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 1.345

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502