Komuna Obiliq00 obilic

Obiliq

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Prishtina 105km2 21.549 15000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   5777     276  
  Shqiptarë   18944     19854  
  Malazez   413     0  
  Boshnjak   208     58  
  Turq   0     2  
  Romë   3767     661  
  Ashkali   0     578  
  Egjiptian   0     27  
  Goran   0     5  
  Kroat   11     0  
  Të tjerë   367     88  
  Gjithsej   29523     21549  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 6.978

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502