Komuna Pejë00 pec

Pejë

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Pejë 603km2 96.450 30000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   7827     332  
  Shqiptarë   105104     87975  
  Malazez   7180     0  
  Boshnjak   6878     3786  
  Turq   0     59  
  Romë   3551     993  
  Ashkali   0     143  
  Egjiptian   0     2700  
  Goran   0     189  
  Kroat   54     0  
  Të tjerë   1559     273  
  Gjithsej   132455     96450  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 16.600

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502